Pozitivna: Vujanović radi samo u interesu DPS-a

Iz Pozitivne su, komentarišući Vujanovićevo raspisivanje lokalnih izbora za deveti mart, naveli da se u Nikšiću desio klasični primjer političke korupcije
10 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.12.2012. 17:06h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović radi samo u interesu Demokratske partije socijalista (DPS), a raspisivanje lokalnih izbora u Nikšiću legalizacija je političke korupcije na najvišem nivou, od strane šefa države, smatraju u Pozitivnoj Crnoj Gori.

Iz Pozitivne su, komentarišući Vujanovićevo raspisivanje lokalnih izbora za deveti mart, naveli da se u Nikšiću desio klasični primjer političke korupcije i mijenjanje izborne volje građana na nedemokratski način od strane DPS-a.

“Ovim je predsjednik Vujanović, koji bi trebao da bude predsjednik svih građana, pokazao da ne poštuje instituciju demokratske volje građana”, navodi se u saopštenju.

Raspisivanjem izbora, smatraju u Pozitivnoj, Vujanović je pokazao da radi isključivo u interesu onih koji su prekrojili izbornu volju građana, “odnosno DPS-a, otimanjem mandata odbornika Pozitivnoj”.

“Očigledno je naum o nedemokratskom preuzimanju vlasti od strane DPS-a putem političke korupcije i bio cilj vladajuće koalicije, a to je poražavajuće za demokratiju u jednoj zemlji, za državu i za sve građane”, dodaje se u saopštenju.

Iz Pozitivne su kazali da je DPS na nedemokratski način, kako su rekli, oteo mandat toj partiji.

“DPS je time prekršio izbornu volju građana, i tako političkom korupcijom došao do onoga što nije mogla osvojiti legitimno na izborima, jer su građani jasno kazali da ne žele vlast koalicije DPS-a i Socijaldemokratske partije u Nikšiću”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: