Lekić: Odluka o kandidaturi za predsjednika do Nove godine

"Oni misle da bi trebao ja da budem. Ja mogu reći da se razgovori u Frontu trenutno odvijaju u dobroj atmosferi”
21 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miodrag Lekić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.12.2012. 20:37h

Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić kaže da će odluku o tome da li će biti predsjednički kandidat saopštiti oko Nove godine.

"Oko Nove godine ćemo imati nekakav stav koji će biti jasan, definitivan. Ja sam još uvijek mogući kandidat“, rekao je Lekić gostujući u emisiji “U raljama života” na Atlas televiziji, dodajući da još uvijek nije donio konačnu odluku.

On kaže da se do Nove godine neće desiti ništa dramatično što bi u bilo kom smislu moglo uticati na njegovu odluku o eventualnoj kandidaturi. Lekiću nije poznato da se u DF-u spominje neko drugo ime za predsjedničkog kandidata, ali dodaje da su sve opcije do daljnjeg otvorene.

"Oni misle da bi trebao ja da budem. Ja mogu reći da se razgovori u Frontu trenutno odvijaju u dobroj atmosferi”, rekao je on.

DF ima mogućnost da izabere nekog iz partije da bude kandidat, kao i neku nezavisnu ličnost. Podrazumijeva se da će cijeli DF biti angažovan. DF će predložiti ili podržati, objaviće podršku svom članu predsjedniku koji je sticajem okolnosti nestranačka osoba

"DF ima mogućnost da izabere nekog iz partije da bude kandidat, kao i neku nezavisnu ličnost. Podrazumijeva se da će cijeli DF biti angažovan. DF će predložiti ili podržati, objaviće podršku svom članu predsjedniku koji je sticajem okolnosti nestranačka osoba”, rekao je on.

Lekić smatra da bi opozicija na predsjedničkim izborima trebalo da ima zajedničkog kandidata. Međutim sa SNP-om i Pozitivnom nije, kako tvrd,i još razgovarao na tu temu. Lekić nije precizirao da li će njegovoj konačnoj odluci o kandidaturi predhoditi razgovori sa Milićem i Pajovićem ali kaže da to nije ni uslov.

”To nije uslov, oni imaju svoju partiju i svoje organe. Najavili su da će izraziti stav o činjenici predsjedničkih izbora i kandidata. Angažovanje partija u ovoj fazi bi rizikovalo da utiče na njihovu autonomnost”, rekao je on.

Zbog, kako kaže, prekrajanja političke volje građana u Nikšiću Lekić ne isključuje mogućnost bojkota svih državnih instituacija.

"Tako da je to jedno pitanje složeno, ja ne isključujem i tu formu odnosa. Pri čemu treba sagledati sve elemente, kada on počinje, kada se završava, da li se završava i koje su posljedice", zaključuje Lekić.

Mogući novi izbori u Nikšiću

On ne isključuje ni mogućnost novih izbora u Nikšiću.

"Ako tužilac ne da neki rezultat a čisto sumnja da će, ne isključujem mogućnost novih izbora. Idemo na izbore pa neka Nikšićani zaključe šta je bilo”, rekao je on.

Lekić ne misli da će Evropska unija tražiti eksplicitna hapšenja od Crne Gore.

Kaže i da mu nije poznata izjava Nebojše Medojevića objavljena na njegovom Facebook profilu da Sjedinjenje Američke Države sastavljaju Vladu u Crnoj Gori.

Tu izjavu Medojevića su ranije demantovali iz Američke ambasade.

Bonus video: