Zašto Mugoša demantuje samog sebe?

“Pritisak da se povuče sigurno postoji. Pritisak SDP-a je javan, a mislim i od određenih struktura u DPS-u", kazala je Bošnjak
55 pregleda 13 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Miomir Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 22.12.2012. 18:04h

Premijer Milo Đukanović kazao je da u DPS nije bilo razgovora o izborima u Podgorici, ni političkoj sudbini gradonačelnika Miomira Mugoše.

Komentarišući Mugošinu najavu da nakon 13 godina razmišlja o povlačenju, Đukanović je kazao da o tome zna na osnovu onoga što je gradonačelnik kazao medijima.

"Nije bilo govora o tome u DPS-u niti o ubrzavanju izbora u Podgorici. Računam da je Miomir Mugoša razmišljao o tome da se približavaju izbori u Podgorici i da, vjerovatno, najavljuje neke druge svoje profesionalne i životne planove nakon bogate karijere gradonačelnika Podgorice", rekao je Đukanović.

Podgorički gradonačelnik je, u intervjuu Radiju Crne Gore, poručio da nakon 13 godina razmišlja o povlačenju sa čela Glavnog grada. On je tada kazao da za naredni period poslije toliko mandata razmišlja da nekom drugom poželi sreću na jako odgovornom i teškom poslu. Mugoša je kasnije te navode demantovao navodeći da nikada nije pominjao povlačenje prije održavanja lokalnih izbora 2014. godine.

Predstavnici opozicije u podgoričkom parlamentu smatraju da je najavom povlačenja Mugoša samo želio da provjeri da li partija i dalje računa na njega

Predstavnici opozicije u podgoričkom parlamentu smatraju da je najavom povlačenja Mugoša samo želio da provjeri da li partija i dalje računa na njega nakon otvorenog sukoba sa SDP.

Netrepeljivost

Šef odborničkog kluba SNP Vladimir Vujović podsjetio je na neskrivenu netrpeljivost između socijaldemokrata i dijela DPS-a kojem pripada Mugoša.

“Taj dio neslaganja između SDP-a i dijela DPS-a je izuzetno značajan ali treba znati da to nije njen jači dio. Mugoša vjeruje u svoju političku snagu i povlačenje je pominjao kako bi izmjerio temperaturu u partiji”, kazao je Vujović.Odbornica PzP Branka Bošnjak smatra da će gradonačelnik pokušati da na čelu gradske uprave ostane do kraja mandata, podsjećajući da je do sada pokazao da se sa funkcija ne povlači lako. Bošnjak smatra da prvobitna najava povlačenja nije prva Mugošina neoprezna izjava koju je morao da amortizuje demantijima.

“Pritisak da se povuče sigurno postoji. Pritisak SDP-a je javan, a mislim i od određenih struktura u DPS-u. Ipak, na osnovu njegovog javnog lica i karaktera kakav smo upoznali, teško da će dozvoliti sebi da se povuče dok ga zdravlje služi i u narednom periodu nam ne gine zabavljanje raznim obećanjima, ispadima i izjavama”, kazala je Bošnjak.

Bonus video: