Medojević: Otvaranje kampova za migrante ugrožava interese građana i države

Kako je kazao, samo crnogorska vlada, koju smatra marionetskom, bez ikakvih debata, analiza i procjena prihvata da otvara kampove za migrante na svojoj teritoriji
5 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Screenshot (Facebook)
Nebojša Medojević, Foto: Screenshot (Facebook)
Ažurirano: 18.06.2018. 12:55h

Otvaranje kampova za migrante u Crnoj Gori ozbiljno bi ugrozilo bezbjednost građana i države, jer Crna Gora nema kapacitete niti resurse da upravlja i kontroliše hiljadama migranata, kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević.

"Crna Gora sa bezbjednosnim službama, ozbiljno inficiranim korupcijom, švercom, vezama sa narkokartelima nije u stanju da se suoči sa veoma ozbiljnim bezbjednosnim rizicima koje sa sobom donosi više hiljada migranata. Naše sluzbe nemaju informacije o migrantima, njihovim vezama sa teroristickim organizacijama kao sto je ISIS, izvorima njihovih finansija, stvarnim motivima migracija i njihovim političkim ciljevima", napominje on.

Kako je kazao, samo crnogorska vlada, koju smatra marionetskom, bez ikakvih debata, analiza i procjena prihvata da otvara kampove za migrante na svojoj teritoriji.

"Prema podacima ozbiljnih država, već 50.000 migranata čeka na sjeveru Grčke otvaranje rute preko Crne Gore. U zavisnosti od prohodnosti ove rute, potencijalno se očekuje 500.000 migranata. Ako ih Crna Gora prihvati i registruje, a oni kasnije budu vraćeni iz zemalja EU zbog neodobravanja azila, oni će biti deportovani nazad u Crnu Goru, koja je bila zemlja prve registracije", ističe Medojević.

Bonus video: