DPS za nove izbore u Nikšiću i Andrijevici: Mugošu i Podgoricu ne pominju

"Insistiraćemo da se legitiman izbor Nikčević dovrši do kraja, saglasno zakonu i Statutu opštine", navodise u saopštenju DPS-a
88 pregleda 13 komentar(a)
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.12.2012. 09:11h

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) predložilo je raspisivanje novih lokalnih izbora u Nikšiću i Andrijevici, ali ne i u Podgorici gdje je, prema ocjeni opozicije i SDP-a, riječ o političkoj korupciji.

“S obzirom na to da se u dijelu opozicije novi izbori potenciraju kao jedina mogućnost za izlazak iz političke krize, koju su produkovali DF, Pozitivna i SNP, naša partija je spremna, kao i uvijek, da bude konstruktivan partner za nalaženje rješenja. Ukoliko je to stvarno njihovo opredjeljenje, a ne nastavak konfuzije koju stvaraju od 14. oktobra, DPS je spreman da, nakon verifikacije izbora Sonje Nikčević za mjesto predsjednice SO Nikšić, podrži zakazivanje druge sjednice lokalnog parlamenta na kojoj bi se skratio mandat odbornicima i stekli se uslovi za održavanje novih izbora”, naveo je portparol DPS Časlav Vešović.

On je kazao da će DPS insistirati da se “legitiman” izbor dovrši i zaprijetio da će ta partija podnijeti krivične prijave protiv predsjedavajućeg Skupštine opštine Gojka Tomića i svih odgovornih za kršenje zakona, ukoliko opozicija nastavi da opstruira okončanje tog procesa.

Predsjedništvo DPS-a je razmatralo i situaciju u Andrijevici, gdje politička kriza traje od lokalnih izbora u maju 2010. godine. Upravni sud je na osnu žalbe SNP-a u julu poništio odluku o izboru predsjednika Opštine i Skupštine opštine, Srđana Mašovića i Zvonka Vukovića iz redova DPS-a.

“Iako se situacija u Andrijevici drastično razlikuje od dešavanja u nikšićkom parlamentu, polazeći od odluka Upravnog suda i u cilju afirmacije pravne države, DPS je spreman da na prijevremenim izborima potvrdi ulogu, značaj i politički autoritet koji imamo u Andrijevici”, naveo je Vešović.

U Podgorici gradonačelnik Miomir Mugoša ima većinu zahvaljujući NS (Slaviša Guberinić), DSS(Draganu Ostojićiću) i bivšem odborniku Nove Bobanu Vujačiću

Predsjedništvo DPS-a je imenovalo Tarzana Miloševića za političkog direktora i Milutina Simovića za predsjednika poslaničkog kluba.

Bonus video: