NK: Funkcije podijeliti prema brojem osvojenih odborničkih mandata

DF traži i mjesto predsjednika opštine Nikšić, ali i lokalnog parlamenta
15 komentar(a)
Pozitivna Crna Gra, Demokrtski front Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Pozitivna Crna Gra, Demokrtski front Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 16.11.2012. 18:22h

Nakon sjednice predsjedništva DF je uputio predlog platforme za koaliciju sa Pozitivnom Crnom Gorom i Socijalističkom narodnom partijom radi formiranja vlasti u Nikšiću.

Kako saznaje TV Vijesti iz DF, u dokumentu se traži da se funkcije podijele u skladu sa brojem osvojenih odborničkih mandata.

Osim toga, traže i mjesto predsjednika opštine, ali i lokalnog parlamenta.

Pozitivnoj bi po tom predlogu pripalo mjesto glavnog administratora, a SNP-u funkcija glavnog menadžera grada. U slučaju da se nekome ne svidi određeno personalno rješenje, kako je predviđeno platformom, treba da se obrazloži pisanim putem.

Ovu pregovaračku platformu DF je već proslijedio PCG i SNP-u.

Prema saznanjima TV Vijesti, DF će za predsjednika nikšićkog parlamenta predložiti Veru Bulatović iz dijela SNP-a koji se uoči izbora priključio Frontu.

Ranije je objavljeno da će Front za gradonačelnika predložiti Milutina Đukanovića iz DF. Iz Pozitivne CG su već zatržaili novi sastanak sa Frontom početkom naredne sedmice.

Pozitivna CG, prema riječima direktora partije Srđana Perića, ne želi da sada kalkuliše konkretnim funkcijama i ne spori predloženi omjer funkcija.

"Nama je prevashodno bitan kvalitet lokalne uprave u Nikšiću, naši politički principi su jasni i ostaje naš stav poštovanjem državnih simbola", kazao je on TV Vijesti.

Bonus video: