Pozitivna CG: DF deklarativno kritikuje vlast, a čini sve što ide njoj u korist

PCG: Medojević svojom retorikom danas uspijeva da obeshrabri ljude da su političke promjene u Crnoj Gori moguće
57 pregleda 49 komentar(a)
Srđan Perić, Foto: Pozitivna CG
Srđan Perić, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 15.11.2012. 15:33h

Dogovor oko poštovanja državnih simbola u Nikšiću prekršen je od strane Demokratskog fronta. Stav oko raskida sporazuma u slučaju nepoštovanja državnih simbola su tokom razgovora precizno definisali upravo predstavnici Fronta. To su egzaktne činjenice, a ne ono što piše gospodin Nebojša Medojević, navodi se u reagovanju Pozitivne Crne Gore na navode lidera Pokreta za promjene i člana Predsjedništva Demokratskog fronta da između Pozitivne CG i SDP-a nema razlike.

Medojević je na svom Facebook profilu napisao da je Pozitivna odgovorna za neuspjeh pregovora u Nikšiću, navodeći da stranka Darka Pajovića ima neke druge ciljeve.

"Koja je razlika između SDP i Pozitivne. Nikakva. Ti si, znači, glasao za SDP u liku njihovog predsjednika mladih kojeg je postavio Ranko Krivokapić", napisao je Medojević odgovarajući na pitanje svog prijatelja na toj društvenoj mreži.

U reagovanju PCG, koje potpisujedirektor partije Srđan Perić, navodi se da Medojević "retorikom koja podsjeća na ultradesničarske lidere i nepromišljenim izjavama danas uspijeva da obeshrabri ljude da su političke promjene u Crnoj Gori moguće".

Medojević: Nema razlike između SDP-a i Pozitivne >>>

"On bi trebalo da bude svjestan trenutka u kojem izriče teške kvalifikative i lične uvrede. Žao nam je što moramo konstatovati da time pokazuje političku nemoć i nekulturu, ali ako zaista želi saradnju, onda je jasno da se to ne radi na ovakav način, skrećući pažnju na svoju političku egzistenciju", navodi Perić.

Izjave Medojevića kojima, kako navode u PCG, širi nacionalnu netrpeljivost, su prije svega nekorektne, netačne i politički smišljene kako bi se rušio svaki potencijalni dogovor u vezi sa formiranjem vlasti u Nikšiću.

"To je još jedna inovativnost u političkom pristupu, gdje deklarativno kritikujete vlast, a činite sve što ide njoj u korist. Poput desničarskih lidera iz regiona iz devedesetih, on bi sasvim opravdano mogao zaslužiti epitet “omiljenog opozicionara”, jer svojim nesmotrenim ponašanjem uvijek utvrđuje vlast.

Stoga bi bilo dobro da kolege iz Fronta ne idu linijom razbijanja dogovora i ne ruše mostove političke saradnje, ukoliko su im namjere iskrene kada je riječ o Nikšiću. Ako s druge strane zaista žele da pomognu DPS-u da povrati vlast u Nikšiću, inicirajući izbore u kojima će napadati samo opozicione subjekte, neka nastave sa ovom strategijom – može biti vrlo djelotvorna. Odluka je njihova", navodi se u saopštenju Pozitivne CG.

Bonus video: