Kotorski DPS i SDP dogovorili postizbornu koaliciju

Lompar (SDP) je potvrdio da je dogovoreno da predsjednik skupštine pripadne socijaldemokratama, i naveo da kada je u pitanju Luka Kotor nema promjena
60 pregleda 1 komentar(a)
Ivan Brajović, Svetozar Marović, Foto: Ivana Komnenić
Ivan Brajović, Svetozar Marović, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 10.11.2012. 09:21h

Nakon pete runde pregovora kotorskog DPS-a i SDP-a kojoj su prisustvovali i potpresjednici vladajućih partija Svetozar Marović i Ivan Brajović sinoć je dogovorena koaliciona vlast ove dvije partije na lokalnom nivou.

Pregovori u kojima su, osim Marovića i Brajovića, učestvovali predsjednik i sekretar kotorskog DPS-a Borislav Kašćelan i Željko Avramović, i njihove kolege iz SDP-a Andrija Lompar i Branko Nedović završeni su sat vremena prije ponoći, nakon skoro petočasovnog sastanka u kabinetu gradonačelnice Kotora Marije Ćatović.

Kašćelan je novinarima kratko rekao da je u načelu postignut dogovor, te da će brzo biti potisan postizborni sporazum, ukoliko sve što je dogovoreno prođe na partijskim organima.

Lompar je rekao da je dogovoreno da u naredna dva dana radni timovi obje partije pokušaju da naprave jedan sporazum u kojem bi se definisalo ono što su osnove razvojne politike Kotora.

“Razgovarali smo i o tome da neke od bitnih funkcija u vlasti podijelimo između svih koalicionih partnera, DPS, SDP, LP i HGI. Ostala je još jedna mala dilema vezana za HGI. Dogovoreno je da ponudimo sve najbolje kadrove koji će moći da realizuju te projekte. To ćemo pretočiti u koalicioni sporazum koji bi trebalo da se potpiše najkasnije u ponedjeljak, eventalno utorak”, kazao je Lompar.

On je potvrdio da je dogovoreno da predsjednik skupštine pripadne socijaldemokratama, i naveo da kada je u pitanju Luka Kotor nema promjena.

“Do tih detalja nismo ni dolazili. Od ovogao čemu smo se dogovorili najznačajnije je da će SDP-u pripasti predsjednik Skupštine, a o svemu ostalom ćemo se dogovarati kasnije”, kazao je Lompar.

Kotorski parlament ima 33 odbornika. DPS je osvojio 11 mandata, SDP četiri, LP dva i HGI jedan mandate. Konstitutivna sjednica opštine Kotor, na kojoj će biti izabran i predsjednik lokalnog parlamenta, biće održana u utorak 13. novembra

Bonus video: