Kalač poručio Husoviću: Ustupiću vlast ako dovedeš investitore

Kalač je na video snimku kazao da nakon parlamentarnih izbora u Rožajama nema ni pobjednika ni poraženog, ali i da izborni proces što prije treba zaboraviti
42 komentar(a)
Ažurirano: 21.10.2012. 07:51h

Gradonačelnik Rožaja i funkcioner DPS-a Nusret Kalač poručio je lideru Bošnjačke stranke Rafetu Husoviću da će mu i bez izbora ustupiti vlast, ako uspije da pokrene proizvodnju u fabrici “Gornji Ibar” i dovede strane investitore u taj grad.

“Ukoliko to ne uradi treba da se izvini građanima i da kaže da ih je ponovo prevario”, kazao je Kalač, u obraćanju građanima koje je objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici Opštine Rožaje.

BS je na izborima 14. oktobra u tom gradu osvojila 6.979 glasova, što je za 1.000 glasova više od koalicije Evropska Crna Gora.

Kalač je na video snimku kazao da nakon parlamentarnih izbora u Rožajama nema ni pobjednika ni poraženog, ali i da se izborni proces što prije treba zaboraviti. On je ipak uputio čestitke BS i poručio da sada moraju ispoštovati svoje obaveze.

Uz napomenu da je Bošnjak, Kalač je kazao i da su se u jednom dijelu biračkog tijela protekli izbori pretvorili u religijsku umjesto u borbu dvije političke opcije

“Ministar za četiri godine ovom gradu nije obezbijedio nijedan euro sredstava, osim što kao predsjednik komisije za žalbe finansijski podržava svoje birače i prijatelje. Sve ostalo je ostalo na praznoj, neozbiljnoj i svađalačkoj priči između naroda”, kazao je Kalač.

U Rožajama, dodao je, ne trebaju sukobi i DPS ih neće praviti, ali će “oni koji su se nečasno ponašali morati da dokažu svoje tvrdnje”.

“Potrudićemo se da ono što su me nazivali 'lopovom', 'kriminalcem' i svim onim dokažu to tamo gdje treba”, kazao je Kalač, uz napomenu da “će ostati na funkciji gradonačelnika iako ima šansu da bude na drugommjestu”.

Kalač je naglasio i da smatra da su “ovi izbori bili protiv DPS-a i njega lično”.

“Ne vidim sebe idealno čistim, ali smatram sebe daleko čistijim, odgovornijim i poštenijim od mnogih”, kazao je on.

Uzimajući u obzir ambijent u kojem su se odvijali izbori, on je ocijenio da je “DPS moralni pobjednik”

On je ocijenio i da su izbori protekli u neregularnoj atmosferi, te da su se politički konkurenti DPS-a žalili OEBS-u da je ta partija vršila pritisak na građane i lažirala izbore: “Smatram da je bilo propusta i na našoj strani, ali oni koji su glasali pored škola '25. maj', 'Mustafa Pećanin' i gimnazije vidjeli su ko je vršio pritisak i cijeli dan bio pored tih glasačkih mjesta i ko se nečasno ponašao.”

Međutim, Kalač nije isključio mogućnost i da je “na strani simpatizera DPS-a bilo nečasnih radnji”, pa se izvinio građanima i biračima.

“Pozivam građane ako imaju bilo kakvu primjedbu i dokaz da smo se nečasno ponašali, prljali ljude van javne scene, neka izvole, mi ćemo se izviniti”, dodao je Kalač.

Uzimajući u obzir ambijent u kojem su se odvijali izbori, on je ocijenio da je “DPS moralni pobjednik”. “Zadržati skoro 6.000 glasača je ravno podvigu”, kazao je on.

Uz napomenu da je Bošnjak, Kalač je kazao i da su se u jednom dijelu biračkog tijela protekli izbori pretvorili u religijsku umjesto u borbu dvije političke opcije.

On je naglasio i da se plaši da će mnogi Rožajci biti prevareni jer su “povjerovali u neki ideal koji je zloupotrijebljen od strane BS”.

“Brzo će im splasnuti ambicije, jer u ovoj političkoj utakmici oni koji su dobili samo će lično profitirati. Imaće profita nekoliko ljudi koji će dobiti beneficije, a građani će i dalje živjeti teško...”, kazao je Kalač i poručio svojim konkurentima: “Vidimo se 2014. godine u nekim demokratskijim odnosima koji će vladati prilikom izbora, gdje građani treba da glasaju ne za vjersku pripadnost nego za ono što je neko preuzeo obavezu, a završio.”

Galerija

Bonus video: