Lekić: Đukanović predao Prevlaku Sanaderu

"Prevlaka je predata Hrvatskoj bez trunke napora da se na bazi argumenata zadrži. Predata je jer su se Sanader i Đukanović tako dogovorili"
50 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Lekić, Demokratski front, Foto: Boris Pejović
Miodrag Lekić, Demokratski front, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.10.2012. 22:23h

Lider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić optužio je predsjednika DPS-a Mila Đukanovića da je pitanje Prevlake dogovorio sa bivšim hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, bez konsultovanja parlamenta i građana. On je na promotivnom skupu u Kotoru rekao da je pitanje Prevlake zamršeno pitanje u pravnom međunarodnom smislu.

“Umjesto da se pokrene ozbiljna diplomatska inicijativa i dijalog, Prevlaka je predata Hrvatskoj bez trunke napora da se na bazi argumenata zadrži. Predata je jer su se Sanader i Đukanović tako dogovorili.

Onda je serviran jedan scenario o takozvanim pregovorima, ali tih pregovora nije bilo”, rekao je Lekić, navodeći da bi zbog toga Hrvatska kao članica EU imala pravo veta na proces integracija Crne Gore.

“Ne želimo zaoštravanje odnosa i želim da sa svima imamo dobre odnose, ali moram da vam kažem da Crna Gora nije branila nacionalne interese”.

Đukanović nema pravo da priča o moralu

Profesor Filip Kovačević kazao je da Crnom Gorom upravljaju bahate siledžije, te da je na vlasti tajkunska mafijaška koalicija u kojoj su dva Kotoranina Ranko Krivokapić i Andrija Popović, koje je nazvao “režimskim talibanima govora mržnje”.

Na skupu u Budvi Lekić je kazao da Đukanović nema pravo da priča o moralu jer je bio saslušavan u Italiji zbog regionalnog mafijaškog udruživanja, da: “Može da ima obraza i demonstrira bestid, da opservira mene, kao običnog građanina, koji nikada nije prekršio neku normu. Ja sam skroman čovjek, želim još da naučim, dosta toga da pročitam ne držim nikome lekcije, ali siguran sam da bih uspio pobiti sve njegove izmišljotine”.

Funkcioner DF Milan Knežević istakao je da kada god se Đukanović zabrine za sudbinu SNP-a, nekoga od funkcionera isključe iz te partije. On je rekao da nijedan funkcioner i član SNP-a koji se nalaze u Frontu, nikada neće praviti formalnu ili neformalnu koalciju sa DPS-om.

“To bi bila izdaja. Međutim, neki visoko pozicionirani funkcioneri na listi SNP-a tvrde da bez njih neće biti nove Vlade. Vjerovatno ostavljaju mogućnost da tu Vladu sastavljaju sa DPS-om“, kazao je Knežević aludirajući na izjavu Aleksandra Damjanovića u Pljevljima da nema Vlade bez SNP-a.

Bonus video: