SNP: Grblju vratiti status opštine

Kandidat za odbornika SNP Goran Pejović kazao je da je jedno od nastojanja SNP izmjena Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore
51 pregleda 10 komentar(a)
Jaz i Mrčevo polje, Foto: Vuk Lajović
Jaz i Mrčevo polje, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.10.2012. 17:16h

Najjača opoziciona partija, SNP, saopštila je da se zalaže da se Grblju vrati status opštine.

Kandidat za odbornika SNP Goran Pejović kazao je da je jedno od nastojanja SNP izmjena Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore.

“U budućem zakonu o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore područje Grblja postaće samostalno, čime bi se ispravila poluvjekovna nepravda oduzimanja Grbljanima opštine. Nekadašnja opština Grbalj predata je na upravljanje opštinama Kotor i Budva koje su se prema toj teritoriji ophodile nesavjesno. Nama u SNP je jasno da je cijeli Grbalj značajna i vrijedna urbanistička cjelina i želimo da se svi prirodni i kulturni potencijalni Grblja valorizuje u cjelini”, kazao je Pejović.

Aktulena vlast DPS - SDP, kako je kazao Pejović, svoju brigu prema Grblju pokazala je prilikom vraćanja zemljišta bivšim vlasnicima Mrčevog polja.

“Vlasnici zemljišta godinama ne mogu da uknjiže svoje vlasništvo u Mrčevom polju, iako su se za to odavno stekli svi zakonski uslovi. SNP podržava NVO ’Jaz-Mrčevo polje’ u njihovim nastojanjima da se imovina vrati u cjelosti vlansicima, jer je u njihovom vlasništvu generacijama”, kazao je Pejović.

Vlasnici zemlje najavili su blokadu magistrale ukoliko do 8. oktobra ne budu uknjiženi kao vlasnici na parcelama.

Bonus video: