Đukanović: Pozitivna je prevara da bi DPS-SDP birače prevela u prosrpski DF

Kazao je da u ovom trenutku niko sem DPS-a i njegovi koalicioni partneri ne mogu preuzeti teret odgovornosti za vođenje Crne Gore
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2012. 12:46h

DPS nema političku konkurenciju na predstojećim parlamentarnim izborima, a glavni protivnik biće joj teška socio-ekonomska situacija, poručio je lider te stranke na predstavljanju izborne liste koalicije “Evropska Crna Gora Milo Đukanović”.

Đukanović nosilac izborne liste, Lukšić drugi, na listi nema Katnića>>>

Đukanović, kojeg su gromoglasnim aplauzom u zgradi stare Vlade sinoć podržali članovi i funkcioneri partije, kazao je da u ovom trenutku niko sem DPS-a i njegovi koalicioni partneri ne mogu preuzeti teret odgovornosti za vođenje Crne Gore kroz iskušenja koja slijede.

“Nije dovoljno jednom četničkom vojvodi, jednom ambasadoru velikosrpskog nacionalizma i jednom kolumnisti najvećeg narkoklana na Balkanu da se zaklone iza zvučne parole militarističko demokratskog sadržaja kakav je Demokratski front da bi pokušali da operu svoju prošlost i da zavaraju crnogorsko biračko tijelo”, kazao je lider DPS-a aludirajući na Andriju Mandića, Miodraga Lekića i Nebojšu Medojevića.

Na prvim mjestima te liste, istakao je on, mogu se prepoznali ljude koji su moljakali u Briselu i Vašingtonu da se Crnoj Gori ne dozvoli pravo na referendum.

“Nije istina da su oni do tada radili od straha da se ne prolije krv u Crnoj Gori jer smo ih 21. maja 2006. u savršenom redu i poštovanju demokratskih standarda demantovali”, dodao je Đukanović.

Kritikujući svoje političke konkurente, bivši premijer je kazao da “Nova i PzP strmoglavo idu ka marginalnosti na političkoj sceni”, dok je Pozitivna Crna Gora, prema njegovim riječima, prevara za crnogorske birače.

“Ako je i za koga bila dilema što je Pozitivna Crna Gora, juče smo kroz intervju u 'Vijestima' dobili odgovor. Pozitivna je potrebna da bi se lažno predstavila javnosti kao procrnogorska, da bi odvojila dio biračkog tijela DPS-SDP i da bi kasnije te glasove pridodala velikosrpskom nacionalizmu okupljenom oko DF-a”, kazao je oštro Đukanović.

Galerija

Bonus video: