Kadić i Vuksanović na izbornoj listi SNP-a?

„Lično vjerujem da su učesnici sastanka shvatili sve prednosti zajedničkog nastupa“, zaključio je Vuksanović
288 pregleda 20 komentar(a)
Srđan Milić, Ranko Kadić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Srđan Milić, Ranko Kadić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.09.2012. 07:21h

Predstavnici Socijalističke narodne partije (SNP), Demokratske srpske stranke (DSS) i Srpskog nacionalnog savjeta (SNS) sastali su se sinoć na inicijativu predsjednika SNS-a Momčila Vuksanovića, kako bi razgovarali o uključivanju malih srpskih politički stranaka i subjekata na listu partije Srđana Milića, saopšteno je iz SNS-a.

SNS-a je ranije uputio poziv u kojem je navedeno da predstavnici Srpske sloge i koalicije DSS-a-SSR-a pod hitno reaguju i da se bez bilo kakvih uslovljavanja uključe u jedinstvenu listu SNP-a na predstojećim izborima.

Iako je u prvom reagovanju iz SNP-a saopšteno da se GO te stranke već odlučio za samostalno nastupe na izborima, sinoćnji sastanka bi mogao predstavljati svojevrsni zaokret jer je moguće da se predstavnici DSS-a i SNS-a nađu na izbornoj listi SNP-a.

Sastanku su, kako se navodi, prisustvovali Momčilo Vuksanović, potpredsjednik SNP-a Neven Gošović i predsjednik DSS-a Ranko Kadić, sa saradnicima.

Dodaje se da sastanku nijesu prisustvovali predstavnici koalicije Srpska sloga, koju čine Narodna stranka, Srpska lista Dobrila Dedeića i Srpska otadžbinska stranka.

Vuksanović je izjavio da je sastanak protekao u razumijevanju inicijative SNS-a i da su svi razlozi za zajednički nastup argumentovano potvrđeni na korist svih političkih subjekata.

„Sastanak je imao konsultativni karakter i bilo kakva konačna odluka se nije mogla donijeti“, kazao je Vuksanović za Srpsku RTV.

Učesnici sastanaka usaglasili su se da razgovore treba nastaviti na stanačkom nivou i nakon toga donijeti konačnu odluku.

„Lično vjerujem da su učesnici sastanka shvatili sve prednosti zajedničkog nastupa“, zaključio je Vuksanović.

On je u ranije upućenom pozivu rekao da je srpskom narodu neophodno da SNP ostane najjača opoziciona grupacija u Crnoj Gori, ali i da ostali politički subjekti dobiju odgovarajuće pozicije, čime bi se obezbijedilo da nijedan srpski glas ne bude uzalud potrošen.

"Ukoliko srpske stranke na izborima budu nastupile u nekoliko kolona, može se desiti da više od 15 hiljada glasova ili pet poslanika, ostanu van parlamenta”, saopštio je ranije Vuksanović.

Bonus video: