Vešović: Lekić nije pomogao u stvaranju države, činio je sve da do toga ne dođe

Prema njegovim riječima, DF nudi šarenog goluba iz šešira umjesto zlatnog orla
51 pregleda 0 komentar(a)
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.09.2012. 16:56h

Crnu Goru nijesu stvarali šibicari već su državu obnovili Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Muslimani, Albanci, Hrvati i svi narodi u Crnoj Gori, kazao je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Časlav Vešović.

Vešović je reagovao na ranije navode lidera Demokratskog fronta Miodraga Lekića koji je na promotivnom skupu u Golubovcima direktno prozvao vladajuću strukturu koja vodi državu nazivajući ih “običnim šibicarima”.

Lekić, prema riječima portparola DPS-a, nije pomogao u stvaranju države „već je učinio sve da do toga ne dođe, pa sada kolektivna vrijeđanja koristi kao „argumente”.

„Od građana traže vlast oni koji ne žive u Crnoj Gori i koji nikada nijesu, niti danas žele našu državu. Sada poput Djeda Mrazova nose „poklone” građanima od, ne znamo da li još uvijek aktuelnog , „vojvode”, kojima treba da ugroze temelje naše države”, kazao je Vešović i poručio da „nije vrijeme za Djeda Mraza, niti nam trebaju pokloni koje su nam htjeli „darivati” u maju 2006. godine”.

On je u reagovanju naveo i da čelnici Demokratskog fronta čašćavaju novom zastavom, koja će navodno biti narodna.

"Na taj način vrijeđaju našu državnu zastavu, kao da ona nije narodna. Nije njihova ideja da se himna skrati, već da je nema”, dodaje Vešović

Prema njegovim riječima, DF nudi šarenog goluba iz šešira umjesto zlatnog orla.

„Crna Gora im nije zaboravila što su radili 2006. godine, a još manje kada su,prije svega par mjeseci, lobirali da naša država ne započne pregovore o pristupanju Evropskoj uniji. Podsjetnik za sva svoja politička „dostignuća” će im „pokloniti” građani 14.oktobra”, zaključuje portparol vladajuće partije.

Bonus video: