SNP: Hvala na podršci, ali mi ćemo samostalno

Iz SNP-a su kazali da smatraju značajnom podršku pojedinih političkih subjekata, NVO i pojedinaca, pa naravno i podršku SNS-a
11 komentar(a)
Ažurirano: 10.09.2012. 15:54h

Socijalistička narodna partija (SNP) smatra značajnom podršku pojedinih političkih subjekata, nevladinih organizacija (NVO) i pojedinaca, ali će, shodno odluci Glavnoga odbora, na predstojećim izborima nastupiti samostalno, saopšteno je iz te stranke.

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta (SNS) Momčilo Vuksanović pozvao je danas čelnike Srpske sloge i koalicije okupljene oko Demokratske srpske stranke da se, bez uslovljavanja, uključe u jedinstvenu izbornu listu SNP-a.

Iz SNP-a su kazali da smatraju značajnom podršku pojedinih političkih subjekata, NVO i pojedinaca, pa naravno i podršku SNS-a.

„Međutim, kada je riječ o nastupu na predstojećim izborima, poznato je da je SNP još ranije donijela odluku o samostalnom učešću na izborima, nakon što je Demokratski front (DF) odbio naš predlog da se na izborima 14. oktobra nastupi sa jednom koalicionom izbornom listom“, kaže se u saopštenju.

Iz te stranke podsjećaju da je njihov predlog o zajedničkom nastupu, koji je DF odbio, podrazumijevao i potrebu da toj koaliciji pristupe i drugi politički subjekti, nevladine organizacije i pojedinci.

„Shodno odluci Glavnog odbora o tome da će SNP nastupiti samostalno na izborima, razgovori su jedino mogući o ostalim oblicima saradnje sa onima, kojima je cilj rušenje režima Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije“, poručili su iz SNP-a.

U toj partiji, kako su naveli, vjeruju da će SNS, kao podnosilac te inicijative, na pravi način shvatiti stav SNP-a po tom pitanju.

„S tim što još jednom ističemo da će SNP i nadalje nepokolebljivo štititi temeljne slobode i prava svih u Crnoj Gori“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: