Vešović: Politika Fronta je za rubriku „vjerovali ili ne”

Nebojša Medojević kazao je u Pljevljima prije dva dana da EU sprema spiskove ko treba da se uhapsi u Crnoj Gori nakon otvaranja poglavlja 23 i 24
35 komentar(a)
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.09.2012. 17:32h

Portparol DPS-a Časlav Vešović optužio je čelnike Demokratskog fronta (DF) da ponovo obmanjuju javnost govoreći da se u međunarodnim organizacijama prave spiskovi za hapšenja po Crnoj Gori.

Lider PzP-a i funkcioner DF Nebojša Medojević kazao je na promotivnom skupu tog opozicionog saveza u Pljevljima prije dva dana da EU sprema spiskove ko treba da se uhapsi u Crnoj Gori nakon otvaranja poglavlja 23 i 24.

Komentarišući takve navode, Vešović je kazao da se politika DF može svrstati u rubriku “vjerovali ili ne”.

„Obično se predizborni skupovi organizuju da se pošalju političke poruke i predstave programi, pa makar se morali tri puta pročitati da bi bili jasni. Međutim, jedan dio opozicije okuplja svoje pristalice da bi ih pozivao na bojkot izbora“, kazao je Vešović.

On navodi i da su neki članovi DF-a bili dobro informisani i kada su obećavali da neće biti referenduma o državno-pravnom statusu, da Crna Gora neće započeti pregovore o pristupanju EU, pa se, kako ističe, desilo suprotno.

„Imali su ekskluzivne vijesti i kada su razgovarali sa predstavnicima Stejt departmenta, njemačkom ministarkom pravde. Onda su za uzvrat dobili demantije prije nego što su se vratili u Crnu Goru. Ako postoji neki drugi razlog zbog čega govore neistine crnogorskoj javnosti, a da to ne rade namjerno, onda im preporučujemo dobrog prevodioca i da naćule uši, kako bi ispravno prenosili sadržaje njihovih razgovora sa međunarodnim predstavnicima“, zaključio je Vešović.

Bonus video: