Đeljošaj: Vjerujem da Ustavni sud neće dozvoliti oduzimanje mandata AA

"Ponavljao sam Vam i prije izbora da ne možete spriječiti da Albanci imaju svog predstavnika i sada Vam poručujem da nećete uspjeti da oduzmete mandat Albancima"
68 pregleda 1 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Nik Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.06.2018. 12:07h

Veoma oštra i gruba predizborna kampanja lokalnih aktivista DPS-a, Demokrata i DSA protiv AA i mene lično dozivjela je fijasko, kazao je u saopštenju lider Albanske alternative Nik Đeljošaj i poručio da vjeruje da Ustavni sud neće dozvoliti oduzimanje mandata njegovoj partiji ponavljanjem izbora na nekim biračkim mjestima u Podgorici.

"Svi zajedno su pokušali da spriječe da AA osvoji mandat u Skupštini Glavnog grada Podgorica. Uz podršku građana smo realizovali politički cilj i nakon više od 20 godina pokušaja uspjeli smo da se izborimo da Albanci budi predstavljeni u Skupštini Glavnog grada Podgorica", tvrdi Đeljošaj.

Ono što nijesu uspjeli na izborima, kako poručuje, "raznim manipulacijama sada pokušavaju da sprovedu" ponavljanjem izbora na nekoliko mjesta.

"Ovu nečasnu radnju sada predvodi SDP i njen lider Ranko Krivokapić, kako bi pokušao da pročisti Skupstinu Glavnog grada od autentičnog predstavnika Albanaca. Svima je poznato da DPS ima apsolutnu većini, da ponavljanjem izbora ne može se ugroziti osvojena većina DPS-a nego je cilj da se oduzme mandat Albancima i to radi SDP i Ranko Krivokapić", kazao je lider AA.

On je poručio "Krivokapiću i pomagačima u ovom procesu DPS-u, Demokratama i dežurnim Albancima iz mišje rupe" da neće uspjeti.

"Ponavljao sam Vam i prije izbora da ne možete spriječiti da Albanci imaju svog predstavnika i sada Vam poručujem da nećete uspjeti da oduzmete mandat Albancima. Koristićemo sva dozvoljena sredstva na raspolaganju da odbranimo osvojeno, a ova nečasna i nemoralna radnja Krivokapića neka njemu služi na čast", rekao je Đeljošaj i dodao da je Krivokapić imao podršku od AA kada mu je trebala te da se "nažalost sada Krivokapić grčevito svim snagama bori da oduzme mandat AA", te da je to "prava slika i prilika Krivokapića, pravo lice poštenja".

"Ipak, drago mi je da nijesam ja izdajnik nego je to Krivokapić", kazao je Đeljošaj.

"Sve primjedbe koje je nacrtao kako bi oduzeo mandat Albancima, prije dvije godine u Budvi su bile dozvoljene radnje i iz podršku i jednog Albanca u DIK pod sumnjivim okolnostima to potvrdio ali sada kada pokušava da pročisti Skupštinu Podgorice od autentičnog predstavnika Albanaca, ne bira sredstva", stoji nadalje u saopštenju Đeljošaja.

Đeljošaj tvrdi da se sve ovo radi kako bi se oduzeo mandat Albancima, te vjeruje da Ustavni sud neće dozvoliti da bude uvučen u "ovakve antialbanske radnje".

"Iako smo više puta izigrani od institucija države Crne Gore, Vjerujem da će Ustavni sud, cijeniti da žalba nema nikakvog osnova i da su svi ljudi koji su glasali putem pisma glasajući za bilo koga, ne samo na tom biračkom mjestu nego u čitavoj Podgorici, nijesu mogli promjeniti izbornu volju građana, ko ima pravo da zbog šest glasova promjeni izbornu volju preko 100 hiljada građana?!", kazao je Đeljošaj.

On je u zaključku rekao da su o svemu obavijestili i "najznačajnije partnere u Briselu, Tirani i Vašintonu".

Bonus video: