Lukšić slovačke zvaničnike častio ljetovanjem

Iz Biroa nijesu odgovorili na pitanje da li je Vlada snosila troškove ljetovanja slovačkih zvaničnika... ali se može zaključiti da je njihov odmor plaćen iz našeg budžeta
17 komentar(a)
Robert Kalinak, Robert Fico, Foto: Siniša Luković
Robert Kalinak, Robert Fico, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 10.08.2012. 14:11h

Premijer Slovačke Robert Fico i potpredsjednik Vlade te države i ministar unutrašnjih poslova Robert Kalinak završili su juče ljetovanje u Crnoj Gori.

Oni su sa suprugama boravili u Miločeru od nedjelje, a otputovali su juče nešto poslije 11 časova sa tivatskog aerodroma malim privatnim avionom.

Prethodno su stigili na aerodrom u koloni koju su činila tri crna "mercedesa" sa službenim tablicama (PG MN 119, PG MN 129 i PG CG 306) i policijski "mercedes" E-klase.

Dok su vozila sa slovačkim funkcionerima žurno zamicala iza kapije službenog dijela aerodroma, jedan od ljudi iz policijskog „mercedesa", koji je na trenutak zastao, otvorio je vrata automobila i viknuo na svog uniformisanog kolegu iz Ekspoziture granične policije na aerodromu Tivat da novinaru "Vijesti" ne dozvoli fotografisanje kolone.

Fico i Kalinak su automobilima dovedeni na platformu aerodroma Tivat odakle su odmah iz kola ušli u avion.

Prema informacijama “Vijesti”, Fico i Kalinak su se tokom boravka u Crnoj Gori neformalno sastali sa crnogorskim kolegama Igorom Lukšićem i Ivanom Brajovićem. Iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću "Vijestima" je juče odgovoreno da su slovački zvaničnici boravili na poziv premijera Lukšića, te da su u neformalnom susretu razgovarali o jačanju bilateralne saradnje u svim oblastima, ali i narednim fazama evroatlantskih integracija.

Ambasador Slovačke František Lipka pokušao je da sakrije da su njegovi šefovi boravili u Crnoj Gori

Međutim, ambasador Slovačke František Lipka pokušao je da sakrije da su njegovi šefovi boravili u Crnoj Gori.

Na pitanje da li je tačno da su Fico i Kalinak odmarali na crnogorskom primorju, Lipka je sinoć novinara uputio na zvanični sajt svoje Vlade, aludirajući da je Fico imao aktivnosti u Bratislavi. Međutim, na sajtu nema zabilježenih aktivnosti premijera od 5. do 9. aktivnosti.

Za danas je najavljena debata o zakonu o radu. Osim slovačkog premijera i njegovog prvog saradnika, na budvanskoj rivijeri ranije je viđen i šef diplomatije Miroslav Lajčak.

Fico je lider ljevičarske partije Smer koja je pobijedila na izborima u martu ove godine. Fico se prvi put sastao sa Lukšićem u aprilu u Bratislavi gdje je crnogorski premijer učestvovao na GLOBSEK-u, jednom od vodećih bezbjednosnih foruma u centralnoj Evropi.

Bonus video: