ZABORAVILI UŠTEDU

DPS: Ne vidimo razlog da spojimo predsjedničke i parlamentarne izbore

"Ne postoji ni jedan razlog zbog koga aktuelni predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, ne bi svoju funkciju obavljao do isteka mandata"
8 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2012. 19:31h

Demokratska partija socijalista (DPS) će stupiti u predizbornu koaliciju sa Socijaldemokratskom partijom, odlučeno je na Glavnom odboru najjače partije.Sjednica Glavnog odbora DPS-a, kojom je predsjedavao njen predsjednik Milo Đukanović, održana je danas. „Nakon odluke Skupštine o skraćenju mandata postojećem sazivu parlamenta, Glavni odbor DPS-a je razmatrao predstojeće obaveze i zadatke stranke u susret parlamentarnim izborima. Potvrđujući još jednom opravdanost i razloge za takvu odluku, Odbor je odlučio da stupi u predizbornu koaliciju sa SDP-om“, piše u saopštenju DPS-a nakon sjednice.Kako se navodi, Glavni odbor je upoznat i sa očekivanjima javnosti, da se u istom periodu održe, pored parlamentarnih i lokalni izbori u Nikšiću, Budvi i Kotoru.

U DPS-u smatraju da ne postoji utemeljenje da predsjednički izbori budu raspisani u istom terminu sa parlamentarnim i lokalnim izborima.„S obzirom na to da ne postoji ni jedan razlog zbog koga aktuelni predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, ne bi svoju funkciju obavljao do isteka mandata, odnosno do 21. maja naredne godine, Odbor smatra da ne postoji utemeljenje da predsjednički izbori budu raspisani u istom terminu sa parlamentarnim i lokalnim izborima“, kazali su iz te stranke. Glavni odbor je, dodaje se, razmotrio i pripremio odluke o kriterijumima, načinu, rokovima i postupku za predlaganje i izbor kandidata DPS-a za poslanike u Skupštini i odbornike u skupštinama opština. Dodaje se da je Glavni odbor na današnjoj sjednici razmatrao i usvojio izvještaj i zaključke sa sjednice Savjeta za praćenje i realizaciju izbornog programa, čija je tema bila Socioekomonska situacija u Crnoj Gori i kreiranje ambijenta za nova zapošljavanja. „Glavni odbor DPS-a očekuje da zaključci sa sjednice Savjeta budu realizovani kako bi, kroz predložena rješenja, standard crnogorskih građana bio unaprijeđen“, zaključuje se u saopštenju.

Galerija