Lekić iz Budve: “Oni će za Sen Trope i Dubai, a mi u Ulicu slobode"

"Hoćemo zemlju kojom vladaju narodne sluge, a ne tajkunske sluge", poručio je predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić
29394 pregleda 120 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Vuk Lajović
Sa protesta, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 23.02.2019. 15:46h

U Budvi je danas održan protestni skup pod nazivom „Gotov je! Ne boj se“, kojim je nastavljena realizacija Plana vaninstitucionalnog djelovanja Demokratske Crne Gore, Demosa i Crnogorske.

Cilj održavanja skupa je i osnaživanje građanskog protesta koji se održava u Podgorici sa početkom u 18 časova. Skupu prisustvuju poslanici, odbornici i drugi funkcioneri Demokrata, Demosa i Crnogorske, kao i veliki broj građana.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić poručio je da stavlja veto na sve međusobne napade, dok se ne smijeni vlast i oslobode država i njene institucije.

"Drago mi je da ima sve više onih koji ovih dana prihvataju apel koji sam uputio, da opozicija ne treba da se napada, već da sarađuje i međusobno se dopunjuje. Lično sam primio u prethodnih nekoliko godina mnogo žestokih udaraca od kolega iz opozicije i na ličnom, i na političkom planu. Sve to ostavljam sa strane, to je iza nas, to je prošlost, i što se mene i Demokrata tiče, stavljam veto na sve međusobne napade u bilo kom obliku sve dok ne smijenimo vlast i oslobodimo našu državu i njene institucije. Zato kolege iz SNP-a, DF-a, SDP-a, Ujedinjene i svi ostali, vjerujem da i da su svađe i prepirke iza nas, a saradnja, dopunjavanje, istrajavanje i pobjeda nešto što je naša budućnost. Nastavljamo kao što to radimo ovih dana, pokazujemo jedinstvo u stvarima koje nas spajaju, pokazujmo jedinstvo sa nezadovoljnim građanima na protestima, pokazujmo jedinstvo u afirmaciji većinske, nezadovoljne, građanske Crne Gore," rekao je Bečić.

On je poručio da bez ispunjenja uslova za slobodne izbore, u Crnoj Gori nema više izbora.

"Pošaljimo jedinstvenu poruku i unutra i vani - bez ispunjenja uslova za slobodne izbore, nema više izbora u Crnoj Gori! Nije patriotizam uzimati od naroda, da bi imao još jedan milion. Nije patriotizam rasprodavati đedovinu i obalu. Nijesu izdajnici Crne Gore oni koji su protiv Đukanovića, već oni koji su opustošili Budvu, koji su prodali našu obalu, Sveti Stefan, Miločer, Kraljičinu plažu, Solanu, Mamulu, oni koji hoće da prodaju i Budvansku rivijeru. To što su oni uradili ni okupatorima nije padalo na pamet! Zato šaljemo poruku svim tajkunima da se nikada više neće upravljati Budvom i Crnom Gorom iz njihovih apartmana i harema! Ovo je borba naroda protiv tajkuna", rekao je Bečić.

On je kazao da je ovo borba da "tajkuni više nikada ne vladaju našom zemljom".

"Hoćemo zemlju kojom vladaju narodne sluge, a ne tajkunske sluge. Spremni smo! Više nas je! Ne boj se! Gotov je! Dragan Krapović je podnio ostavku da bi sačuvao opozicionu vlast, tako da se ostavka na javnu funkciju podnosi samo kad sprečavate da DPS dođe na vlast. U svim opozicionim opštinama u kojima postoje neki nesporazumi moja poruka je jasna - manite se trazavica i nesporazuma, u ovom trenutku kada se DPS drma iz temelja i kada je diktator satjeran u ćošak, sveti zadatak opozicije je da se sačuvaju vlasti u Kotoru, Herceg Novom, Budvi i Beranama, jer su to jedina ostrva slobode u našoj okupiranoj domovini! Vratiti vlast DPS okupatorima u tim opštinama značilo bi korak dalje od slobodnih izbora i to bi bila izdaja opozicionih birača", poručio je Bečić.

Lider Demosa Miodrag Lekic kaže da su građani na barikadama sa odlučnošću da dođe do demokratske promjene.

"Posljednjim aferama se osjeća zadah truleži, raspada... Neko Mila Đukanovića upoređuje za Svetim Petrom, kako je Sveti Petar napravio prvi milion", rekao je Lekić i poručio:

"Ovdje vlada grupa koja je otuđena, nećemo da budemo taoci mafije".

Vrijeme je, kako je kazao, za dogovor mirne promjene vlasti.

"Mora biti pobjeda demokratije u Crnoj Gori. Oni će za Sen Trope i Dubai, a mi u Ulicu slobode", rekao je Lekić.

Bivši gradonačelnik Budve, lider budvanskih Demokrata Dragan Krapović poručio je okupljenima da sada se ide do kraja.

“U Budvi smo znali kako DPS dobija izbore, znali za koverte, kako da pokradu izbore, kako bi pokrali sve resurse”, kazao je Krapović.

On je kazao da će se protestovati glasno i nepokolebljivo.

"Nijesu uspjeli da nas dobiju u Budvi, ni pritiscima, ni kovertama. Budva je danas slobodan grad. Promjena vlasti je Budvi donijela dobro. Zato ne boj se i odupri se. Svi u Podgoricu, gotov je", poručio je Krapović.

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević kazao je da su Budvani bili hrabri na izborima 2016. godine.

"Hrabrost Budvana je sada potrebna svima u Crnoj Gori. Zato ćemo iz Budve poručiti - ne boj se, odupri se, gotov je", rekao je Pavićević.

On je ocijenio da Crna Gora danas nije stabilna država. jer su njene institucije ostavljene bez ikakvog legitimiteta i građani im ne vjeruju.

"Iz Budve im poručujemo da ćemo se boriti da Crna Gora da bude stabilna, demokratska država", rekao je Pavićević.

Bonus video: