Jovović: Pozvaćemo sve studente iz Građanskog fronta

Frontu je prije dva dana pristupio i predsjednik Glavnog odbora Unije slobodnih sindikata Janko Vučinić
111 pregleda 0 komentar(a)
Ognjen Jovović, Vojo Vuletić, Protest, Foto: Vesko Belojević
Ognjen Jovović, Vojo Vuletić, Protest, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 27.07.2012. 10:28h

Predsjednik Stranke penzionera, invalida i socijalne pravde Vojo Vuletić i predstavnik studenata Filozofskog fakulteta, koji je jedan od organizatora velikih građanskih prostesta Ognjen Jovović pristupili su juče Demokratskom frontu, koji predvodi bivši šef crnogorske diplomatije Miodrag Lekić.

Frontu je prije dva dana pristupio i predsjednik Glavnog odbora Unije slobodnih sindikata Janko Vučinić.

Govoreći o razlozima zbog kojih je pristupio frontu, kojem su podršku pružile Nova i PzP, Jovović je “Vijestima” rekao da je smatrao da ciljeve koje je zacrtao sa svojim kolegama nije bilo moguće ostvariti “bez pravog političkog djelovanja”.

“Pod tim podrazumjevam učešće u kreiranju društveno-političkog ambijenta koji ima samo jedan cilj, a to je smjena vlasti i stubova koji je drže. Teška ekonomska situacija u kojoj se nalazimo, visok stepen korupcije i nepotizma, biranje po partijskim, a ne stručnim referencama, uslovili su srozavanju obrazovnog i visokoobrazovnog školstva. Zadatak svakog mladog čovjeka je da na kritički način ukaže i na rješenja za probleme u kojima se nalazimo”, rekao je Jovović.

Poziv svim studentima iz Građanskog fronta

Zato je, smatra on, bilo neophodno formirati širok front “sa poštenim, obrazovanim i moralno uzvišenim ljudima”.

“Tu ekipu sam vidio okupljenu oko Lekića, koji svojim kredibilitetom zaslužuje povjerenje. Ovo su glavni motivi mog pristupa frontu, kao i konačno čišćenje nekih opzicionih redova, čvrsto povezanih sa vladajućom garniturom”, rekao je on.

Najavio je i da će pozvati sve studente kojima ne odgovara ambijent u kojem žive za podršku.

“Poziv će biti upućen i studentima koji pripadaju Građanskom frontu, premda je važno pomenuti da biti član Demokratskog ne znači ne biti član Građanskog fronta. Ovo je zajednička priča i samo zajedno možemo povratiti izgubljeno dostojanstvo”, uvjeren je Jovović.

Iz Demokratskog fronta su saopštili da je Vuletić, potpisujući sporazum o pristupanju istakao da ta stranka „u potpunosti podržava principe i program na kojem se zasniva Demokratski front i istakao nužnost promjena u crnogorskom društvu koje bi vodile ekonomskom, socijalnom i kulturnom preporodu“.

„Takav preporod je moguće ostvariti samo ozbiljnim reformama i promjenama vrijednosti, odnosno konstituisanjem nove, demokratske i javno odgovorne vlasti, koja će biti u službi građana”, saopšteno je iz Fronta.

Navodi se i da je Vuletić posebno apostrofirao interes penzionera da se poboljša njihov težak položaj i obezbijedi adekvatna zdravstvena zaštita, posebno kada su u pitanju stara lica.

„Penzioneri su gradili ovu zemlju i zaslužili mnogo humaniji i odgovorniji odnos države prema njima. Ova stranka, kao zaštitnik interesa penzionera vidjela je u frontu partnera koji bi mogao da ostvari njihove ciljeve i time vrati izgubljeno dostojanstvo populacije koja se nalazi u dramatično degradirajućem položaju“, ističe se u saopštenju Fronta, uz napomenu da su Lekić i član Predsjedništva Demokratskog fronta Goran Danilović izrazili veliko zadovoljstvo što im je pristupio respektabili politički i društveni činilac.

Bonus video: