Vlada još ćuti o broju otkaza u državnoj administraciji

Vlada će vjerovatno do kraja mjeseca usvojiti plan reorganizacije državne uprave
7 komentar(a)
Ivan Brajović, Igor Lukšić, Foto: Luka Zeković
Ivan Brajović, Igor Lukšić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.07.2012. 14:41h

Vlada još nije otkrila koliko zaposlenih u državnoj administraciji planira da otpusti, iako su ministar Ivan Brajović i njegov pomoćnik Veselin Vukčević ranije saopštili da će Plan reorganizacije javnog sektora biti završen do 1. aprila.

Zbog ovog odugovlačenja postoji opravdana sumnja da Vlada ne želi da izađe u javnost sa ovim podacima zbog predstojećih izbora, ali iz kabineta premijera Igora Lukšića tvrde da će plan biti završen do kraja trećeg kvartala, do kraja avgusta.

Međutim, sagovornik “Vijesti” iz Vlade kazao je da bi informacije o broju službenika koji su višak u državnoj administraciji mogao biti poznat prije kolektivnog odmora Vlade, odnosno do 1. avgusta.

"Vlada je na sjednici od 25. aprila usvojila Nacrt plana reorganizacije javnog sektora. Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija je Nacrt dostavilo Evropskoj komisiji na davanje komentara. Nakon pristiglih komentara, nadležna radna grupa je počela sa analizom i obradom predloga, ali i dogovorom o preduzimanju budućih koraka. Nakon toga će MUP i Ministarstvo finansija dostaviti Vladi na usvajanje Predlog plana”, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade.

Oni su “Vijestima” saopštili da je plan trebalo da bude završen do kraja drugog kvartala, odnosno aprila, ali je “realizacija ove obaveze pomjerena za treći kvartal, s obzirom na to da su komentari EK pristigli početkom jula”.

“Šef jedinice za Crnu Goru i Hrvatsku u Generalnom direktoratu za proširenje Dirk Lange u pismu glavnom pregovaraču ambasadoru Aleksandru-Andriji Pejoviću ocijenio je da je Nacrt dostavljen EK dobra osnova za unapređenje efikasnosti javne uprave, uz obezbjeđenje finansijske održivosti”, dodaju iz Biroa.

U štampanom izdanju pročitajte:

  • Otkazi mogu biti kontraproduktivni
  • Policajaca skoro najviše po glavi stanovnika na nivou Evrope

Bonus video: