Krivokapić: Vujanović ne može biti kandidat DPS-a za predsjednika

On nije htio da precizira datum održavanja izbora uz obrazloženje da u Crnoj Gori postoji opsjednutost datumima
8 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.07.2012. 12:28h

Ustav Crne Gore isključuje treći mandat i jasno je da se aktuelni šef države Filip Vujanović ne može kandidovati treći put za tu funkciju, kazao je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.

Krivokapić je u izjavi za medije ocijenio da nema nikakve pravne dileme da ćemo dobiti nove kandidate na predsjedničkim izborima, u ime DPS-a i opozicije.

„Očekuju nas novi predsjednički izbori sa šansom za sve koji se kandiduju da postanu predsjednici Crne Gore“, dodao je lider SDP-a.

Iako se spekulisalo da je neizvjesno istovremeno održavanje predsjedničkih i parlamentarnim izbora, prema Krivokapićevom mišljenju trebali bi se objediniti i održati na jesen.

„Motivacija vladajuće strukture je da bude zajedno parlamentarni, tri opštinska i predsjednički da bi mandatom onaj koji dobije mogao slobodno da pregovara i da sto je najvažnije da se suočava sa ekonomskom krizom i poboljšanjem kvaliteta života crnogorskih građana“, pojasnio je šef parlamenta.

Međutim, on nije htio da precizira datum održavanja izbora uz obrazloženje da u Crnoj Gori postoji opsjednutost datumima.

„Je li to pet dana ranije ili kasnije ili 20 dana, ne utiče suštinski na stvar“, kazao je Krivokapić, uz napomenu da se i tu može postići kompromis i da je o tome razgovarao sa kolegama iz opozicije.

Bonus video: