Lukšić predlaže Kaluđerovića za novog ministra vanjskih poslova

Kaluđerović će na tom mjestu zamijeniti Milana Roćena, koji je bio ministar vanjskih poslova od sticanja nezavisnosti 2006. godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.07.2012. 12:46h

Premijer Igor Lukšić rekao je danas da je najskloniji da za ministra vanjskih poslova i evropskih integracija predloži Nebojšu Kaluđerovića.

Lukšić je novinarima, tokom radne posjete Danilovgradu, kazao da rješenje koje je u koalicionom sporazumu Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije mora biti usaglašeno."Mislim da je vrijeme da na toj poziciji promovišemo nekoga ko bi, kao karijerni diplomata, kvalitetno obavljao taj posao. Ja sam najskloniji da predložim Nebojšu Kaluđerovića", rekao je Lukšić.Lukšić je kazao da se nada da će to, uz imenovanje ministra za manjinska prava, omogućiti Vladi cjelokupnu i punu funkcionalnost."Bez obzira što je moguće da uđemo u skraćenje mandata", dodao je Lukšić.Prema njegovim riječima, Vlada nema privilegiju da troši dane na popunjavanje određenih mjesta."I bez obzira što je (Duško) Marković dobro popunjavao mjesto kao vršilac dužnosti, trebalo bi to razriješiti da u preostalom mandatu imamo ministra u punom kapacitetu", pojasnio je on.

Kaluđerović će na tom mjestu zamijeniti Milana Roćena, koji je bio ministar spoljnih poslova od sticanja nezavisnosti 2006. godine.

Kaluđerović, koji sada radi u ministarstvu vanjskih poslova kao državni sekretar za politička pitanja, bio je ambasador Crne Gore i SCG pri Ujedinjenim nacijama.

Bio je šef kabineta premijera Mila Đukanovića tokom 2003. i 2004. godine, a godinu ranije obavljao je istu funkciju kod predsjednika Crne Gore. Bio je i zamjenik ministra inostranih poslova za multilateralu tokom 2002. godine.

Galerija

Bonus video: