Kuhinja razočaran politikom DPS-a prešao u Pozitivnu CG

"Za petnaest godina koje sam proveo u DPS-u samo sam dobio probleme"
183 pregleda 171 komentar(a)
dps, Foto: Zoran Đurić
dps, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.07.2012. 07:16h

Ugledni profesor pljevaljske gimnazije Asim Kuhinja napustio je Demokratsku partiju socijalista (DPS) zbog neslaganja sa politikom opštinskog odbora. Profesor Gimnazije "Tanasije Pejatović" potvrdio je da prelazi u Pozitivnu Crnu Goru, a prema nezvaničnim informacijama najozbiljniji je kandidat za jednog od koordinatora te stranke ze Pljevlja.

„Razočaran sam u partiju kako politikom tako i potcijenjivačkim odnosom prema meni. Za petnaest godina koje sam proveo u DPS-u samo sam dobio probleme. Bio sam izložen brojnim neprijatnostima, a zbog partije sam dolazio u sukob i sa komšijama kojima je obećavano zaposlenje ili druge privilegije. Ja nisam čovjek koji umije da laže i zato sam odlučio da napustim DPS“, rekao je Kuhinja, inače magistar geografije.

On nije želio detaljnije da obrazlaže razloge nezadovoljstva, upozorivši da među članovima DPS-a u mjesnoj zajednici Ševari, u kojoj živi, vlada veliko nezadovoljstvo jer su mnogi na rubu egzistencije. Uz pljevalsjkog profesora DPS je napustila i njegova supruga, a vraćanje članskih kartica najavilo je i desetak članova njegove porodice. Kuhinja je kazao da su mu, nakon odluke da napusti stranku u pljevaljskom odboru tražili da preda zahtjev, ali da je to odbio.

On je potvrdio da prelazi u Pozitivnu Crnu Goru, navodeći da očekuje žestoku političku borbu sa bivšim stranačkim kolegama. „Biće teško s obzirom na mašineriju kojom DPS raspolaže i načinom kako dolazi do glasova. Ja to znam jer sam u toj partiji bio petnaest godina i sve sam to gledao“.

Pljevaljski profesor nije jedini ugledni član koji je napustio pljevaljski odbor DPS-a. Partiju je ranije napustila Kenana Strujić, koja je važila za istaknutog aktivistu i prešla u Bošnjačku stranku, gdje je nedavno izbrana za predsjednika.

Bonus video: