Sanino: Roćen je bio pokretačka snaga u pregovorima

„Zadovoljan sam što sam oduvjek bio u pravu kada sam imao povjerenja u kapacitete ove zemlje", kazao je Sanino
3 komentar(a)
Ažurirano: 05.07.2012. 15:00h

Crnogorska Vlada zna šta treba da radi u narednim fazama pregovora sa Evropskom unijom (EU), i radi ono što se od nje očekuje, ocijenjeno je u razgovoru šefa crnogorske diplomatije Milana Roćena i generalnog direktora Direktorata za proširenje, Stefana Sanina.

Zeleno svjetlo za početak pregovora sa EU, pita se i Europol >>>

Roćen je novinarima, nakon sastanka, kazao da je Sanino, sa svojim timom, sastavni dio svih crnogorskih uspjeha na putu evropske integracije, pa i najvećeg – zvaničnog otvaranja pregovora sa EU. „On je danas sa crnogorskim zvaničnicima razgovarao o daljim koracima koji Crnu Goru čekaju na prvoj dionici puta ka EU. Zajedno smo iskazali zadovoljstvo time što Vlada zna šta treba da radi, i radi ono što se od nje očekuje“, rekao je on.Prema njegovim riječima, nakon završenih skrininga za poglavlja 23 i 24, ubrzano se priprema zaokruženje pregovaračke strukture za sedam poglavlja, prije svega za pet koja se tiču ekonomske problematike.

Roćen je kazao da bi do oktobra trebalo da budu formirane radne grupe, kada se očekuju skrininzi za ta poglavlja

Roćen je kazao da bi do oktobra trebalo da budu formirane radne grupe, kada se očekuju skrininzi za ta poglavlja.„Počeo je dug i zahtjevan proces, i siguran sam da će Crna Gora, izgrađujući sebe kao modernu evropsku državu vladavine prava, dostići krajnji cilj i postati punopravna članica EU“, kazao je on.

"Crna Gora da bude ponosna"

Sanino je čestitao Crnoj Gori na postignutim rezultatima, i ocijenio da je ona zaista uspjela i da treba da bude ponosna na sav rad koji stoji iza tog uspjeha.

„Završena je prva i počela druga faza jednog dugog putovanja koje će Crnu Goru dovesti do EU. Ovo je bio zajednički rad Vlade, parlamenta, svih institucija, civilnog sektora, i to je bio zajednički napor da Crna Gora uspije u ostvarenju ovog cilja“, naveo je on.Sanino je ocijenio da je Roćen bio „ona pokretačka snaga koja stoji iza svih postignutih rezultata i uspjeha u procesu koji je doveo do otvaranja pregovora“.„Zadovoljan sam što sam oduvjek bio u pravu kada sam imao povjerenja u kapacitete ove zemlje da ispuni sve svoje obaveze i da dođe do cilja, odnosno otvaranja pregovora“, rekao je on.

„Zadovoljan sam što sam oduvjek bio u pravu kada sam imao povjerenja u kapacitete ove zemlje", kazao je Sanino

Galerija

Bonus video: