Tivat: DPS i SDP svugdje imaju većinu

Skupština je na predlog odborničkog kluba DPS, prihvatila odluku o pristupanju izmjenama i dopunama Statuta Opštine Tivat
1 komentar(a)
SO Tivat, Foto: Siniša Luković
SO Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 25.06.2012. 13:02h

Bez rasprave, odbornici u SO Tivat jednoglasno su izabrali sastave novih skupštinskih radnih tijela. U svakom od šest novoizabranih sedmočlanih Odbora, odnosno četiri sedmočlana Savjeta, koalicioni partneri DPS i SDP koji vrše lokalnu vlast, imaju većinu od 4:3 glasa.

DPS i SDP koje sa 17 odbornika imaju većinu u 32-članom lokalnom pralamentu, su za sebe uzeli i mjesta predsjednika u svim važnijim skupštinskim radnim tijelima.

Opoziciji su prepustili mjesta predsjednika u Odboru za planiranje i uređenje prostora i komunalno stambenu djelatnost koji će voditi Srećko Tripović (HGI), Odbora za statut i propise kojim predsjedava Milinko Papović (SNP), Savjeta za predstavke i pritužbe građana koji će voditi Darnika Kašćelan (SNP), te Savjeta za rodnu ravnopravnost kojim predsjedava Mirko Metikoš (Nova).

Skupština je za odbornike koji u ime lokalne uprave prisustvuju zaključenju braka, izabrala Dubravku Nikčević (DPS), Jova Radonjića (SDP), Milinka Papovića (SNP) i Vladimira Arsića (PzP).

Skupšina je konstatovala i prihvatila ostavku koju je prije 20-ak dana na mjesto potpredsjendika Opštine Tivat podnio odbornik SDP Krst Bošković, kao i ostavku aktuelnog potpredsjednika Opštine Ilije Janovića (HGI) na odborničko mjesto. Njega će u odborničkom klubu HGI zamijeniti Jakov Kokeza čiji je odbornički mandat verifikovan.

Skupština je na predlog odborničkog kluba DPS, prihvatila odluku o pristupanju izmjenama i dopunama Statuta Opštine Tivat radi njegovog usaglašavanja sa Zakonom o lokalnoj upravi.

DPS traži da se izmjenjama Statuta posebno izmjene i odredbe članova 30. koji predvidja da odbornik ne može biti starješina organa lokalne uprave kao ni službenik i namještenik zaposlen u lokalnoj upravi, odnosno člana 42. po kojem predsjednik lokalnog parlamenta tu funkciju obavlja volonterski.

Bonus video: