Knežević: Spojiti parlamentarne i predsjedničke izbore

Knežević navodi i da nije siguran da je dobijanje datuma pregovora ključni razlog za raspisivanje izbora, već da se radi o pripremanju uslova za povratak Đukanovića
3 komentar(a)
Milan Knežević, poslanik, Foto: Arhiva Vijesti
Milan Knežević, poslanik, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.06.2012. 07:38h

Predsjedniku države Filipu Vujanoviću mandat bi trebalo skratiti kad i Skupštini, kako bi se istovremeno održali parlamentarni i predsjednički izbori, kaže Milan Knežević, poslanik Socijalističke narodne partije.

Knežević za "Dan" kaže da Vujanovićeva izjava da bi nakon dobijanja datuma početka pregovora sa Evropskom unijom trebalo raspisati parlamentarne izbore predstavlja najbolju potvrdu da mu je više stalo do funkcije potpredsjednika DPS-a nego predsjednika države.

"Vujanović se ovom izjavom kreće po jasno nacrtanoj mapi Mila Đukanovića koji je prije mjesec dana najavio istovjetan scenario. Time se predsjednik države deklarisao kao najbolji bacač magle na Đukanovićevom dvoru, koji je političkim lupinzima u šefovu čast nadmašio i Svetozara Marovića", kaže Knežević.

Knežević navodi i da nije siguran da je dobijanje datuma pregovora ključni razlog za raspisivanje izbora, već da se radi o pripremanju uslova za povratak Đukanovića na predsjedničku funkciju.

"Imajući u vidu ovakve antievropske projekcije u predsjedništvu DPS-a smatram da bi bilo mnogo značajnije da se Vujanović izjasni o skraćenju sopstvenog mandata. I on, poput poslanika u Skupštini sitno broji svoje funkcionerske dane, i gotovo istovremeno parlamentu i predsjedniku države ističe mandat", kazao je Knežević.

Bonus video: