DPS: Izbori u Herceg Novom i Tivtu potvrdili su našu dominaciju

U DPS-u smatraju da su do sada ostvarenim nivoom infrastrukture potvrdili poziciju jedne od najvećih i najbolje organizovanih stranaka u ovom dijelu Evrope
12 komentar(a)
Milo Đukanović, Igor Lukšić, DPS, Foto: Luka Zeković
Milo Đukanović, Igor Lukšić, DPS, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.05.2012. 20:18h

Lokalni izbori u Herceg Novom i Tivtu potvrdili su političku dominaciju Demokratske partije socijalista (DPS), saopšteno je nakon sjednice Glavnog odbora te stranke.

Iz DPS-a je saopšteno da su na sjednici razmatrani rezultati lokalnih izbora u Herceg Novom i Tivtu, informacija o sprovedenom izbornom procesu u mjesnim odborima partije, kao i inovirani model izbora u Savjetu mladih DPS-a.

"Glavni odbor je izrazio veliko zadovoljstvo ostvarenim rezultatima nedavno održanih izbora, na kojima je DPS dokazao svoju političku dominaciju", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, činjenica da je DPS u Herceg Novom postala najjača partija, uz uvećanje podrške birača od 23 odsto, kao i zadržavanje statusa ubjedljivo najsnažnije partije u Tivtu, potvrđuje stabilnost stranke i povjerenje koje ima kod građana.

"I političku nedosljednost i nekreativnost opozicije za izazove vremena u kojem živimo, sa druge strane", dodaje se u saopštenju.

U DPS-u smatraju da su do sada ostvarenim nivoom infrastrukture i kroz angažovanje više od 17.000 članova u partijskim organima potvrdili poziciju jedne od najvećih i najbolje organizovanih stranaka u ovom dijelu Evrope.

"Preduzete aktivnosti pokazale su veliko interesovanje naših članova bez razlike na pol, vjeru, nacionalnu pripadnost, nivo obrazovanja i godine, čime je dodatno afirmisana građanska profilacija naše partije", ocjenjuje se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, kao moderna i najprogresivnija partija u Crnoj Gori, DPS konstantno radi na unutrašnjim promjenama, a najizrazitije inovacije su prisutne kod Savjeta mladih.

"Činjenica da velika većina mladih koristi internet i društvene mreže, inspirisala je podmladak DPS-a da kroz svoj izborni sistem koristi te savremene i sve uticajnije vidove komunikacije. Glavni odbor je dao punu podršku Savjetu mladih u nastojanju da kroz novi način izbora uveća podršku i broj mladih pristalica DPS-a", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: