Pajović jedini kandidat za predsjednika, Micev kandidat za GO Pozitivne Crne Gore

Na osnivačkom kongresu se neće birati svi članovi glavnog odbora
57 pregleda 25 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2012. 17:27h

Darko Pajović je jedini kandidat za predsjednika nove političke partije, Pozitivne Crne Gore.

To je jednoglasno odlučeno na sastanku incijalnog odbora za osnivanje Pozitivne Crne Gore, a određeni su i kandidati za sastav glavnog odbora.

Kako je saopšteno iz partije, predsjednika stranke i članove glavnog odbora izabraće delegati na osnivačkom kongresu 26. maja u Podgorici.

Za sastav glavnog odbora, predloženi su između ostalih i politikolog Dritan Abazović, advokatica Azra Jasavić, profesor Srđan Perić, diplomirani metereolog Branko Micev, profesor Neđeljko-Necko Đurović...

Na osnivačkom kongresu se neće birati svi članovi glavnog odbora već će biti ostavljena mogućnost za naknadni izbor jednog broja članova glavnog odbora u narednom periodu.

"Na ovaj način nismo željeli da zatvorimo vrata u organima stranke za kadrove koji će u budućem periodu pristupiti stranci", kažu iz Pozitivne Crne Gore.

Na osnivačkom kongresu zakazanom za 26. maj u Podgorici 412 delegata ce izabrati predsjednika stranke i članove glavnog i nadzornog odbora kao i statutarne komisije.

Izborima za najviše stranačke funkcije će prethoditi usvajanje deklaracije o osnivanju stranke i usvajanju statuta, kao i programa stranke.

Galerija

Bonus video: