DPS: Državne zastave na skupovima koalicije Demokrate-URA su zabranjene

"Sva simbolika i ikonografija skupova svela se na zastave sa stranačkim amblemima i neizostavne konfete koje aktivisti posipaju simulirajući radost i oduševljenje kad ugledaju Aleksu i Dritana"
113 pregleda 10 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS
Ažurirano: 21.05.2018. 15:57h

Koalicija Građanskog pokreta URA i Demokratske Crne Gore vidljivo i upadljivo ima problem sa zastavom sopstvene države, kao i sa identitetskim pitanjima Crne Gore, saopšteno je danas iz Demokratske partije socijlista (DPS).

"Državne zastave na skupovima koalicije Demokrate-URA su zabranjene. Sva simbolika i ikonografija skupova svela se na zastave sa stranačkim amblemima i neizostavne konfete koje aktivisti posipaju simulirajući radost i oduševljenje kad ugledaju Aleksu i Dritana. Opravdano vjerujemo da je na takvu odluku presudno uticao lider Demokrata Aleksa Bečić. Sjetimo se da je još 2014, kada je poražen na lokalnim izborima, tvrdio da će na zgradu Skupštine Opštine staviti trobojku! I ne samo to, njegova družina tako snažno, svaki put kada je u mogućnosti, pokazuje snažan otpor prema svemu što je simbol suverene i nezavisne Crne Gore, da im je čak mrsko da u podacima o svojoj stranci napišu da su osnovani na Trgu nezavisnosti, već na stranačkom portalu stoji da se to desilo na nekom "Trgu", vidljivo izbjegavajući da navedu formalni naziv ove lokacije", navodi se u saopštenju DPS.

Iz te partije su dodali da bi mogli da navedu "još niz primjera koji dokazuju pasivni otpor Bečićeve družine prema nezavisnoj i suverenoj Crnoj Gori".

"Međutim, i ova dva su dovoljna da se građani zapitaju: šta se zapravo krije iza Bečićevog odbijanja da se izjasni o bilo kom identitetskom pitanju Crne Gore, pa i onom najjednostavnijem, koji se tiče nespornih i zakonom utvrđenih simbola, poput državne zastave. I, na kraju, preporučujemo članstvu URA da razmisle gdje su granice njihovog pristajanja na imidž koji ovoj koaliciji diktira nekadašnji portparol SNP-a. Ne želimo da vjerujemo da građevinske dozvole i ostale privilegije vrijede više od temeljnih principa za koje su se prilikom osnivanja deklarativno zalagali", zaključuje se u saopštenju DPS.

Bonus video: