SNP podnosi tužbu protiv gradonačelnika Mugoše

Prema mišljenju Kaluđerovića lako se može dokazati da je po srijedi nezakonit akt gradonačelnika Mugoše
0 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.04.2012. 08:29h

Deset odbornika SNP-a će nakon uskršnjih praznika podnijeti tužbu Upravnom sudu protiv gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše u vezi sa slučajem Carine, najavio je za radio Antena M poslanik te partije Velizar Kaluđerović.

"Deset odbornika SNP-a u skupštini glavnog grada podnijeće Upravnom sudu tužbu protiv gradonačelnika glavnog grada kao donosioca po nama nezakonite odluke o prenosu prava na nešto više od 15 000 metara kvadratnih građevinskog zemljišta u već poznatom slučaju na Starom aerodromu preduzeću Carine", kazao je Kaluđerović.

On je naglasio da je to bio prenos bez javnog konkursa uz odgovarajuću naknadu.

Kaluđerović takođe ističe i razloge podnošenja tužbe protiv prvog čovjeka Podgorice.

"Učinio je to gradonačelnik kao organ koji za to nije nadležan, za to je nadležna isključivo skupština Glavnog grada, učinio je to neposrednom pogodbom, bez javnog konkursa, u proceduralnom smislu na istovjetan način kako to je to bilo 2007. godine, a to je Vrhovni sud Crne Gore svojom presudom proglasio kao nezakonito", kazao je on.

Prema mišljenju Kaluđerovića lako se može dokazati da je po srijedi nezakonit akt gradonačelnika Mugoše.

"Još lakše se može dokazati da se radi o aktu koji je štetan po interese glavnog grada kada se ima na umu da se radi o zemljištu koje je izlicitirano za cijenu od preko 13 miliona eura, a onda je gradonačelnik to prodao za dva i po miliona eura. Dakle devet miliona jeftinije", kazao je Kaluđerović.

Bonus video: