Milić: Neće se igrati demokratije sa SNP-om

U SNP-u očekuju da Lukšić prije sastanka jasno i nedvosmisleno kaže da li se zalaže za kozmetičke ili korjenite promjene u oblasti pravosuđa
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2012. 14:09h

Socijalisticka narodna partija (SNP) ne smije preuzimati rizik učestvovanja na izborima gdje nijesu obezbijeđeni fer i demokratski uslovi, poručio je danas lider te stranke Srđan Milić. Na pitanje koje pouke opozicija treba da izvuče iz lokalnih izbora u Hercge Novom i Tivtu, s obzirom da se očekuju ubrzo, možda već i na jesen parlamentarni, Milić je rekao da se niko sa SNP neće igrati demokratije.“SNP ne smije preuzimati rizik učestvovanja na izborima gdje nijesu obezbijedjeni fer i demokratski uslovi. Da sam ovo progovorio prije lokalnih izbora bio bih optužen sa raznih strana da sam se prepao rezultata. Danas svima jasno poručujem igrati se demokratije sa SNP-om neće niko”, rekao je Milić u intervjuu agenciji MINA.On je kazao da SNP za takve stavove ne treba i ne traži podršku od bilo koga.Milić je rekao da ga odgovornost koju ima prema članovima i simpatizerima SNP-a sprečava da bude direktniji.

Milić je rekao da ga odgovornost koju ima prema članovima i simpatizerima SNP-a sprečava da bude direktniji

U fer uslovima SNP pobjeđuje DPSMilić je ocijenio da SNP ne može imati štete a da korist od nastavka takve politike može imati isključivo Demokratska partija socijalista (DPS), kao što se vidjelo na poslednjim lokalnim izborima. “Znam da u fer i demokratskim uslovima, uz objektivan medijski tretman svih učesnika političkog života Crne Gore, SNP pobjeđuje DPS. Odgovorno i politički dosledno - to je SNP formula uspjeha”, rekao je on.

Milić smatra da se DPS može pobijediti optimalnim odnosom svih koji žele promjene tokom čitavog izbornog perioda a ne samo stalnim potenciranjem pitanja načina izlaska na izbore.On je kazao da vidi mnogo onih koji se bave analizom i predlažu rješenja a da su u isto vrijeme bili ili kreatori ili realizatori neuspješnih izbornih nastupa pojedinih partija ili cjelokupne opozicije. “Zato im predlažem da odmore i glas i pero da bi djelom pokazali da samo jedna ubjedljiva manjina od svih upisanih u birački spisak Crne Gore glasa DPS”, naveo je on.Da Lukšić kaže je li za promjeneMilić je kazao da u SNP-a od predstojećih pregovora vezi sa izmjenama Ustava, očekuju da im premijer Igor Lukšić, kao potpredsjednik DPS-a i predsjednik Vlade rastumači pokušaj parlamentarne većine da se obesmisli usvajanje amandmana na Ustav na sjednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo. “Drugo, da konačno i ta adresa, Vlada Crne Gore pokaže neophodni stepen volje kako bi se sa njima omiljene teme - optuži SNP-e za sve, prešlo na dijalog o definisanju optimalnog ustavnog okvira za reformu pravosuđa”, kazao je Milić.

U SNP-u očekuju da Lukšić prije sastanka jasno i nedvosmisleno kaže da li se zalaže za kozmetičke ili korjenite promjene u oblasti pravosuđa

Galerija

Bonus video: