Damjanović: Kuznjecov se ne može igrati sa Odborom

Damjanović je kazao da je za odluku Kuznjecova saznao iz medija i da njegovo navodno pismo o tome, u petak do kraja radnog dana, nije stiglo u Skupštinu
72 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.03.2012. 16:55h

Predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Aleksandar Damjanović, saopštio je da se član Borda direktora Kombinata aluminijuma (KAP), Aleksej Kuznjecov, odlukom da ne prisustvuje konsultativnom saslušanju koje je zakazano za četvrtak, ne može igrati sa tim skupštinskim tijelom.

Damjanović je kazao da je za odluku Kuznjecova saznao iz medija i da njegovo navodno pismo o tome, u petak do kraja radnog dana, nije stiglo u Skupštinu.

Konsultativno saslušanje sazvano je kako bi se razmatrala aktuelna situacija u fabrici.

“Ako to pismo i postoji onda ono može biti posljedica dopisa koji sam uputio pozvanim učesnicima na konsultativnom saslušanju, da u cilju racionalizacije rapsrave po mogućnosti dostave i pisani rezime svojih diskusija“, rekao je Damjanović.

Kuznjecov predlog da se sa crnogorskim poslanicima sastane u Moskvi, u kacelarijama En plus grupe u utorak ili srijedu, za Damjanovića je neozbiljan i nerealan.

Kuznjecov predlog da se sa crnogorskim poslanicima sastane u Moskvi, u kacelarijama En plus grupe u utorak ili srijedu, za Damjanovića je neozbiljan i nerealan.

On je podsjetio da je Odbor odlučio da održi konsultativno saslušanje, nakon odluke Vlade o preuzimanju duga KAP-a prema Dojče /Deutsche/ banci i da je isto zakazano za četvrtak. Osim Kuznjecova, na sjednici su pozvani i ministar ekonomije, Vladimir Kavarić, kao i predstavnik Vlade u KAP-u, Nebojša Dožić.

„S obzirom da će i Kavarić i Dožić doći na sjednicu ona će se održati kada je i planirano, a ukoliko odlazak Kuznjecova iz Crne Gore nije trajnog karaktera, postoji dovoljno mogućnosti da konačno na ozbiljan način i u transparentnoj proceduri objasni svoje i viđenje svojih poslodavaca, ma ko oni bili, o sadašnjem stanju u KAP-u i perspektivama“, zaključio je Damjanović.

Kuznjecov je saopštio da neće prisustvovati sjednici parlamentarnog Odbora za ekonomiju, jer je već imao negativno iskustvo u učešću u radu skupštinske Komisije za kontrolu privatizacije, kada je dio poslanika demonstrativno napustio sjednicu.

Bonus video: