BIVŠA KLUPSKA ZVIJEZDA UZ KOALICIJU "ZA 21. VIJEK"

Vujović: FK Budućnost više nikad ne smije biti beskućnik u svom gradu

Prvi korak nove demokratske vlasti u Podgorici će biti vraćanje gradskog stadiona u vlasništvo kluba, kazao je predsjednik podgoričkog pokreta URA, Luka Rakčević
669 pregleda 14 komentar(a)
Dragan Vujović, Dragan Guzo Vujović, Foto: Koalicija za 21. vijek
Dragan Vujović, Dragan Guzo Vujović, Foto: Koalicija za 21. vijek
Ažurirano: 30.01.2019. 23:05h

Fudbalski klub Budućnost više nikada ne smije biti beskućnik u svom gradu i na svom stadionu, kazao je proslavljeni as podgoričkog kluba Dragan Guzo Vujović na pres konferenciji koalicije "Za 21. vijek".

"Mi smo tu borbu davno započeli, ali se nadam da će svi prepoznati njen značaj i da će se gradski stadion konačno vratiti u vlasništvo kluba", kazao je on.

Predstavnici Demokrata i Građanskog pokreta URA, Vladimir Čađenović i Luka Rakčević ukazali su da je “neodgovorna politika DPS-a, koji decenijama upravlja gradom i klubom, našu svetinju - FK Budućnost dovela na najniže grane”.

“Zbog toga će prvi korak nove demokratske vlasti biti vraćanje gradskog stadiona u vlasništvo kluba, jer Budućnost više nikada ne smije biti podstanar u sopstvenoj kući. Drugi, još važniji, mora biti izbacivanje politike iz kluba - jer je krajnje vrijeme da njime upravljaju stručni ljudi, priznati fudbalski i sportski radnici, a ne politički pioni, gradski šerifi ili kvazi-biznismeni”, kazao je predsjednik podgoričkog pokreta URA, Luka Rakčević.

Nosilac izborne liste i predsjednik Demokrata u Glavnom gradu, Vladimir Čađenović, kazao je da “prioritet gradske uprave mora biti revitalizacija posrnulog kluba”.

“Zbog toga ćemo, u narednom četvorogodišnjem mandatu, izgraditi toliko puta obećanu istočnu tribinu i renovirati postojeće kapacitete stadiona. Svi priželjkujemo da naša Budućnost vrati staru slavu, a da našim stadionom odjekuju navijačke pjesme i da u svemu uživaju građani Podgorice”, kazao je Čađenović.

Dragan Guzo Vujović je, kako ističu iz koalicije, bio dugogodišnji fudbaler FK Budućnost i važi za jednog od prepoznatljivih ikona Podgorice, a predsjednik je i NVO “Volim Budućnost”, koja okuplja brojne bivše igrače i zvijezde kluba.

On je danas istakao da sve to ne radi zarad sebe i da “njemu ne ostaje previše vremena, već da je bitno da klub i stadion ostanu mlađim generacijama, koje tek trebaju da uživaju u ljepoti fudbala”.

“Zbog toga je neophodno da se nešto promijeni u našem gradu, a nadam se da će značaj tih promjena prepoznati i građani Podgorice”, zaključio je Vujović.

Preporučujemo za Vas