DF: Demokrate ne žele da nam prepuste mjesto gradonačelnika u Budvi

"Ko je pratio poslednja obraćanja Demokrata mogao je da primijeti da su upravo Demokrate ti koji pominju izbore, doduše ispočetka stidljivo i u zavijenoj formi, a sada već, sasvim otvoreno"
224 pregleda 24 komentar(a)
MArko Carević, Foto: Zoran Đurić
MArko Carević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.05.2018. 18:53h

Napadi na DF nedjeljom postaju omiljena praksa Demokrata. Danas smo svjedoci igre „dobrog“ i „lošeg“ policajca koji kao omiljenu taktiku koriste predsjednik Opštine i predsjednik Odbora demokrata u Budvi, naravno u nedjelju, kako su već uobičajili u poslednjih mjesec i više dana dana, navodi se u saopštenju budvanskog Demokratskog fronta.

Oni su reagovali na izjavu Dragana Krapovića, gradonačelnika Budve koji je je izjavio da Nebojša Medojević po svaku cijenu želi da nanese političku i ličnu štetu.

Medojević je optužio Krapovića da je "lično odgovoran za pljačku građana od strane njemačke firme WTE".

"Nije im bio problem da to urade i danas, iako je kako sami kažu veliki praznik, koji inače mi slavimo, a oni ne. Nije im ni problem da mijenjaju teze riječima da su učestali napadi na njih. Nije baš mnogo prošlo od kada ispaljena je rafalna paljba saopštenja na rukovodioce DF u Budvi povodom postavljanja bilborda proslave oslobođenja Budve, nazivajući ih svakakvim imenima i prišivajući im razne atribute. Nije ni slučajno što pominju izbore", navodi se u saopštenju DF-a.

Oni smatraju da Demokrate ne žele da ustupe mjesto predsjednika Opštine DF-u, koji su sami predložili.

"Ko je pratio poslednja obraćanja Demokrata mogao je da primijeti da su upravo Demokrate ti koji pominju izbore, doduše ispočetka stidljivo i u zavijenoj formi, a sada već, sasvim otvoreno. Sa druge strane, mi u DF i gospodin Carević kao naš predsjednik, moramo naglasiti da podržavamo gospodina Krapovića u vršenju funkcije predsjednika Opštine, u punoj mjeri, do kraja njegovog mandata, kao kada smo mu dali povjerenje na njegovom početku i da nam ne pada na pamet da izazivamo sukobe i nove izbore. Budite uvjereni da ćemo se držati dogovora, koji je postignut na predlog Demokrata, te da od njega nećemo odstupiti", navodi se iz DF-a.

Oni su pozvali Demokrate da ukoliko žele izbore, moraju javno reći građanima, kao i da Radoviću ne žele da odgovoren na neistine, zbog "slave koja ih obavezuje".

"Na slavu ste bili pozvani i Vi i drugi članovi vaše partije kao gosti i kao i drugi naši dragi prijatelji bilo da se bave politikom ili ne. Cijenimo da su Vaši navodi na niste bili „ispoštovani“ u najmanju su ruku neuljudni jer su za nas svi gosti jednaki i sa svima se odnosimo sa dužnom pažnjom i poštovanjem. Znate da su kancelarije u kojima se nalazimo i gdje organizujemo kidanje slavskog kolača izuzetno male, gdje i nije moguće napraviti nikakvu gala proslavu, što slava, po našem mišljenju i ne treba da bude. Znate i da je proslavljanje slave, između ostalog, prilika da se okupe prijatelji i da se svi zajedno u miru pomolimo Svetom Vasiliju Ostroškom da nas podrži, zaštiti i sačuva od svih iskušenja. Riječi savjeta koje su vam upućene usmjerene su na dobrobit i vašu i našu jer zajedno činimo vlast i jer smatramo da je osnovna dužnost da se prijatelju ukaže na eventualne propuste kako bi ih izbjegao ili ispravio. Nikada nismo na ličnoj osnovi napadali nikoga, ni Vas ni Vaše kolege, pa nas čudi napad na predsjednika Carevića poslije njegove jučerašnje izjave. Zar je moguće da sa takvom dozom ostrašćenosti pokušavate da omalovažite i diskreditujete svakoga ko nije pripadnik Vaše političke opcije", kazali su iz DF-a.

Oni su izjavili i da nazivanje Marka Carevića saradnikom Svetozara Marovića još jedan od niza uvreda.

"Nazivati DF saradnikom DPS-a, dok se naše kolege nalaze pod najgnusnijim namještenim optužbama od strane njihove vlasti je svakom običnom čovjeku nezamislivo. Umjesto da im svaki dan upučujete makar riječi podrške napadate i njih i njihove kolege. Pozivamo Vas da se okupimo i saberemo i da zajedno rješavamo postojeće razlike u miru i bez medijske halabuke, koncentrišući se na rad i samo rad, kako bi građani ubrali plodove tog rada i vidjeli ogromnu razliku između naše i prethodne vlasti, koja je već sada očigledna. Optužbama na naš račun, ne samo da slabite vlast u Budvi nego slabite i vašu partiju, predstavljajući javnosti našu koaliciju neozbiljnom, dajući još malo snage već grogiranim protivnicima koje smo poslali u političku istoriju, vjerujemo zauvijek. Moramo reći i da zarad dobrobiti građana Budve imamo i imaćemo neograničenu količinu strpljenja, ne prijetieći nikome i ne želeći da uradimo, makar i jedan pogrešan korak koji bi ugrozio funkcionisanje ove vlasti koju su građani Budve dugo željeli i konačno, svojim glasovima, uspjeli da je dobiju. Borićemo se svim demokratskim sredstvima da sačuvamo ono što su građani izglasali, ne želeći da izdamo njihovo povjerenje", kazali su iz DF-a.

Bonus video: