Brajović: Koalicija DF i SNP iskreno posvećena razvoju Zete

Kako smatra, Gradska opština Golubovci od Aerodroma koji se nalazi na njihovoj teritoriji ne dobija ništa, jer značajna sredstva idu gradu Podgorici
133 pregleda 7 komentar(a)
Miroslav Brajović, Foto: Koalicija "Svi za samostalnu Zetu"
Miroslav Brajović, Foto: Koalicija "Svi za samostalnu Zetu"
Ažurirano: 13.05.2018. 14:23h

Samo samostalnost opštine sa racionalnim ulaganjem donosi brzi oporavak i sigurno bolju budućnost svim građanima Zete, kazao je Miroslav Brajović, kandidat za odbornika koalicije DF-SNP "Svi za samostalnu Zetu''.

Brajović je kazao da je koalicija DF i SNP iskreno posvećena razvoju Zete.

"Jasno je da ako sami ne odlučujemo o svojim sredstvima, već zavisimo od nekog drugog, kao što građani Zete u svemu zavise od Podgorice, ne možemo planirati razvoj, a kamoli obećati boljitak građanima Zete u bliskoj budućnosti. Dokaz su brojna neispunjena obećanja svih prethodnih 12 godina data od strane DPS vlasti. Danas, u 21. vijeku, ulice u Zeti su u katastrofalnom stanju, a mnoge još nijesu dočekale ni prvi asfalt. Zato se s pravom postavlja pitanje ko koristi naš novac od izdvajanja prilikom svake registracije vozila, a koja su namijenjena za održavanje puteva. Nažalost, od toga građani Zete ne dobijaju ništa, ali zato imaju priliku da takvo stanje promijene od 27. maja", kaže Brajović.

Kako smatra, Gradska opština Golubovci od Aerodroma koji se nalazi na njihovoj teritoriji ne dobija ništa, jer značajna sredstva idu gradu Podgorici, "a mi smo zauzvrat izloženi svim vrstama zagađivanja životne sredine Zete".

"Kao buduća odgovorna vlast, ozbiljno ćemo se pozabaviti svim seperacijama koje djeluju u koritu Morače i Cijevne. Javno poručujemo da na desetine seperacija ne želimo da ugasimo, ali ih moramo postaviti pod zakonsku lupu kontrole. Kao dobri domaćini ne možemo dozvoliti da se naša prirodna bogatstva izrabljuju i da svi imaju veću dobit od nas samih", ističe Brajović.

Posebnu pažnju, kako je rekao, koalicija DF i SNP obratiće na legalizaciju stambenih objekata i tražiti od lokalne uprave da građani Zete plaćaju minimalnu nadoknadu za ovaj projekat.

"Nije prirodno naplaćivati istu nadoknadu građanima kojima su dali priključke na kanalizacione mreže i pobrinuli se za odlivanje otpadnih voda, kao i onim građanima koji nemaju ni adekvatnu komunalnu opremljenost. Žalosna je činjenica da značajan dio stanovništva Zete i dalje nema završen vodovod", rekao je Brajović.

Posebno pažnju, kako je rekao, treba posvetiti mladima.

"Kao nova vlast posebnu pažnju posvetićemo mladima, koji se zaslugom lokalne vlasti nalaze u nezavidnom položaju i u sve većem broju odlaze iz rodnog zavičaja. Jedan od problema sa kojim se suočavaju naši srednjoškolci i studenti su i visoke cijene mjesečnih karata za prevoz. Naša koalicija se zalaže za dodatno uspostavljanje saradnje sa saobraćajnim preduzećima kako bi se na nivou opštine sklopili novi sporazumi i dogovori o popustima i povlasticama u putničkom saobraćaju, kao i uvođenje dodatne linije u kasnijim večernjim satima", ističe Brajović.

Kako dodaje, u koaliciji DF i SNP već imaju kontakte sa ozbiljnim poslovnim subjektima koji se bave tom djelatnošću i nastojaće da i u tom dijelu budu ispunjene potrebe mladih, kao i njihovih roditelja koji plaćaju, smatra Brajović, visoke cijene za uslugu niskog kvaliteta, "imajući u vidu u kakvom su stanju prevozna sredstva kojim putuju naša djeca".

"Da bismo sve ovo realizovali, potrebno je da, prije svega, budemo svoji na svome, da budućnost Zete uzmemo u svoje ruke. Ljudi koji čine našu koaliciju imaju snage, energije, znanja, iskustva i hrabrosti da mijenjaju stanje na bolje za dobro svih građana Zete. Zato 27. maja svi zajedno za našu sigurnu bolju budućnost, Svi za samostalnu Zetu - broj 4!" zaključio je Brajović.

Bonus video: