U Tivtu liberali i građani zajedno

Poručuju da je novi savez novina na političkoj sceni Crne Gore i da LIGA ima ambiciju da, nakon izbora 7. aprila, postane dio nove izvršne vlasti u Tivtu
221 pregleda 0 komentar(a)
Liga za Tivat, Foto: Siniša Luković
Liga za Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 10.02.2012. 18:16h

Liberalno-građanska alternativa "Liga za Tivat", naziv je novog političkog saveza koji je zvanično oformljen u Tivtu između OO LP i grupe slobodnih građana Tivta.

Tim povodom predsjednik OO LP Tivta Vatroslav Belan i predstavnik liste slobodnih građana Neven Staničić potpisali su predizbornu i programsku deklaraciju pod nazivom „Ovo je i moj grad“.

Oni su poručili da je novi savez novina na političkoj sceni Crne Gore i da LIGA ima ambiciju da, nakon izbora 7. aprila, postane dio nove izvršne vlasti u Tivtu.

"Želimo da uđemo u lokalnu vlast, ali ne kao dekor, već dovoljno jak subjekat koji će moći da utiče na vršenje vlasti, kako bismo bili u poziciji da u djelo sprovedemo što veći dio deklaracije koju smo danas potpisali. Bićemo vrlo konkretni i građanima ćemo nuditi vrlo konkretne stvari koje se direktno tiču interesa svih građana Tivta. Bićemo ambiciozni, odlučni i hrabri, jer ovo što radimo je dugotrajan proces i borba za promjenu do sada preovlađujućeg mentaliteta većine birača", kazao je Belan, dodajući da se LIGA neće baviti "velikim temema" poput države, nacije ili jezika, već će se posvetiti priči "o našem gradu i građanima".

Potpisivanju sporazuma LIGA prisustvovao je i predsjednik LPCG Andrija Popović koji je podvukao da je takva saradnja jedne partije sa grupom građana "avangarda za Crnu Goru, ali su liberali već 22 godine avangarda na našoj političkoj sceni".

Bonus video: