Damjanović: U najkraćem roku održati vanredne izbore

On je kazao da je pozitivan pomak, makar za ozbiljnu političku i društvenu scenu u Crnoj Gori, sve veći naglasak na životna pitanja građana
114 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Zoran Đurić
Aleksandar Damjanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.01.2012. 13:21h

U Crnoj Gori trebalo bi u najkraćem roku održati vanredne parlamentarne izbore zbog teškog ekonomsko-socijalnog stanja, brojnih korupcionaških afera i krupnih odluka koje sredinom godine treba da opredijele evropsku budućnost države, smatraju u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP).

"Zbog svega toga odgovoran potez svake Vlade i parlamentarne većine bi bio da se javno prizna nemoć i da se održe vanredni parlamentarni izbori, možda po prvi put fer i demokratski, i to u najkraćem roku kako bi građani dali svoj sud o dosadašnjim učincima vlasti i trasirali novu mnogo sigurniju perspektivu za Crnu Goru", rekao je šef poslaničkog kluba SNP Aleksandar Damjanović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, Crna Gora zadnjih godina stagnira, naročito u ekonomsko-socijalnom smislu, i ne može ići naprijed sa „unapređivanjem“ sistema koji je i doveo do stagnacije.

"Zato su prijeko potrebne političke promjene, koje su zahvatile gotovo sve zemlje regiona i šire, a te političke promjene moraju da označe radikalni raskid sa dosadašnjim sistemom i načinom vladanja, naročito u ekonomsko-socijalnoj sferi", smatra on.

Naglasak na životna pitanja

Damjanović je ocijenio, da promjena nema bez parlamentarnih izbora na kojima će građani birati između dalje stagnacije i besperspektivnosti ili jasne vizije i na radu i znanju zasnovanog oporavka i razvoja.

On je kazao da je pozitivan pomak, makar za ozbiljnu političku i društvenu scenu u Crnoj Gori, sve veći naglasak na životna pitanja građana, pitanja zapošljavanja, sigurne perpektive, problema niskih zarada.

Damjanović smatra da je do toga dovela, teška socijalno-ekonomska situacija u kojoj se Crna Gora nalazi, ali i prezasićenost „velikim“ političkim temama, ideološkim podjelama i non-stop produkovanjem afera.

"Dolazi vrijeme i u Crnoj Gori kada će one političke partije koje ponude realna i pravedna ekonomska rješenja i alternativu dosadašnjem sistemu vršenja vlasti, moći da računaju na istinsku podršku građana, kao i da kroz saradnju sa civilnim sektorom i slobodnomislećim pojedincima daju doprinos ekonomskim i političkim promjenama koje su neophodne", rekao je Damjanović.

Bonus video: