Krivokapić tražio raspravu o bezbjednosti

Savjet bi danas trebalo da u generalski čin unaprijedi pukovnika Rifeta Kosovca, zamjenika načelnika Generalštaba Zorana Lazarevića, kao i komandanta Mornarice Rajka Bulatovića
0 komentar(a)
ranko krivokapic, Foto: Arhiva "Vijesti"
ranko krivokapic, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.01.2012. 08:09h

Predsjednik Filip Vujanović zakazao je za danas sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost na kojoj će se, na inicijativu šefa parlamenta Ranka Krivokapića, raspravljati o stanju u oblasti bezbjednosti u Crnoj Gori.

Vujanović je zakazao sjednicu povodom izmjena Zakona o vojsci, čija je suština je da se u okviru Ministrastva odbrane formira vojnoobavještajna agencija. Prema važećem zakonu, Agencija za nacionalnu bezbjednost prikuplja i klasifikuje obavještajne i kontraobavještajner podatke za MO i taj posao je počela da obavlja krajem novembra.

Osim predsjednika države i Skupštine, član Savjeta za odbranu i bezbjednost je premijer Igor Lukšić. Izvor “Vijesti je rekao da će sastanku prisustvovati ministri unutrašnjih poslova Ivan Brajović i odbrane Boro Vučinić, te odlazeći direktor ANB-a Vladan Joković.

Iako to zvanično nije saopšteno, Savjet bi danas, na Vučinićev predlog, trebalo da u generalski čin unaprijedi aktuelnog pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse, pukovnika Rifeta Kosovca, zamjenika načelnika Generalštaba Zorana Lazarevića, kao i komandanta Mornarice Rajka Bulatovića.

Prema tvrdnjama nekoliko dobro obaviještenih izvora “Vijesti”, nijedan od njih ne ispunjava zakonske uslove za to. Lazarević i Bulatović nemaju postavljenje za generalski/admiralski čin, dok Kosovac, nema ni postavljenje ni potrebnu vojnu školu.

Bonus video: