OČEVIM STOPAMA

I Đukanovićev sin je biznismen: Zarađuje više od roditelja

Najmlađi Đukanović je od zarade po osnovu zakupnine tog poslovnog prostora kupio stan na Žabljaku od 124 kvadrata
515 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2012. 08:55h

Bivši premijer i aktuelni predsjednik DPS-a Milo Đukanović i bivši potpredsjednik Vlade Svetozar Marović predali su Komisiji za sprečavanje sukoba interesa izvještaje o imovinskom stanju u kojima nema bitnih promjena, osim što je Đukanovićev sin Blažo uplovio u poslovne vode.

On je vlasnik polovine firme “BB SOLAR” doo. Prema podacima Centralnog registra Privrednog suda, drugi vlasnik firme koja se bavi “proizvodnjom, prometom usluga, eksportom i importom” je Ivan Burzanović, koji je i izvršni direktor.

I godinu po prestanku premijerske funkcije Đukanovića, Blažo je, kako piše u prijavi njegovog oca, i dalje član porodice sa najvećim prihodima.

Od poslovnog prostora u Podgorici površine 459 kvadrata, koji je prije nekoliko godina dobio od strica Aca Đukanovića, mjesečno zarađuje 2.340 eura. Taj novac štedi u banci, ali nije navedeno u kojoj i o kojem iznosu depozita se radi.

Najmlađi Đukanović je, kako piše u prošlogodišnjem izvještaju bivšeg premijera, od zarade po osnovu zakupnine tog poslovnog prostora kupio stan na Žabljaku od 124 kvadrata.

Predsjednik DPS-a je tokom 2011. godine koristio pravo po isteku funkcije i primao platu koju je imao prije nego što je napustio premijersku funkciju - 1.234 eura.

Vlasnik je stana u Podgorici površine 187 metara kvadratnbih “plus potkrovlje”, ali i četvrtine Univerziteta Donja Gorica, polovinu preduzeća “Global Montenegro” d.o.o i 100 odsto akcija u “Capital investu” d.o.o.

Njegova supruga Lidija Đukanović tokom 2011. godine primala je u Prvoj banci istu platu koja je prijavljena i u prethodnom izvještaju - 1.084 eura. Vlasnica je vozila “audi A3” iz 2006. godine.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Preporučujemo za Vas