Mi mislimo, a DPS radi

Krivokapić je ocijenio da koaliciona DPS-SDP-HGI lokalna vlast gradi budućnost “sa možda više njihove snage, ali mnogo više naših ideja i vizije“
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.12.2011. 21:31h

Lider SDP-a Ranko Krivokapić kazao je da su upravo socijaldemokrate u vremenu buma nekretnina “dale ideju kako Tivat treba da se razvija, pa je i ta bolna faza gašenja Arsenala i početka rada Porto Montenegra došla lakše“.

Prilikom izbora novog opštinskog odbora SDP-a u Tivtu, Krivokapić je rekao da će “vrijeme će pokazati koliko je ova generacija napravila dobar izbor”: “Tivtu nije više bilo mjesto u industrijskoj zoni, pa je Tivat prešao na ono što je budućnost ovih prostora i Boke u cjelini – turizam, kultura i sve ono što omogućava taj vid rada i zapošljavanja“,

Krivokapić je ocijenio da koaliciona DPS-SDP-HGI lokalna vlast gradi budućnost “sa možda više njihove snage, ali mnogo više naših ideja i vizije“.

Iako je njegova partija prije pet godina učestvovala u prodaji tivatskog Arsenala kanadskom milijarderu Piteru Manku, Krivokapić je konstatovao da bi „lako bilo dokazati da je Arsenal mnogo više produkovao nego što produkuje Porto Montenegro i lako bi bilo dokazati da je Arsenal zapošljavao mnogo više ljudi nego što sada radi u Porto Montenegru“.

Krivokapić ocijenio da će, kako raste rejting SDP-a, tako će biti zaštićenije i ideje socijalne pravde i održivog razvoja

„Ali, jedno drugo ne isključuje i treba samo biti mudriji i drugačiji. Ima ovdje prostora i za industrijsku zonu i za stimulisanje tog vida privrede koji se ne smije napustiti.

Zanati koji su kroz Arsenal postojali u Tivtu su zlata vrijedni i oni pomalo nestaju a Tivat koji sada ima dovoljno ekonomske moći, treba da razmišlja kako da ta znanja očuva i stavi ih u funkciju razvoja jahtinga, kako da se to za početak pretvori u male biznise, a poslije, zašto da ne, uskoro i o nekom većem industrijskom biznisu tog tipa“, kazao je Krivokapić.

On je ocijenio da će, kako raste rejting SDP-a, tako će biti zaštićenije i ideje socijalne pravde i održivog razvoja, kao što je to bila ideja državne nezavisnosti koju je nemoguće zamisliti bez SDP-a“.

Krivokapić danas u Tivtu

Obraćajući se auditorijumu u kojem je bilo bivših članova DPS, HGI, ali i nezavisnih kandidata za gradonačelnike, on je poručio da je „SDP najsložnija politička familija”. Na početku skupa intonirana je skraćena verzija himne.

Galerija

Bonus video: