Milić: Stojim na raspolaganju tužilaštvu

Milić je novinarima u parlamentu kazao da ostaje pri onome što je kazao nakon izbora na Žabljaku u avgustu 2009. godine
0 komentar(a)
Milić i Medojević, Foto: Arhiva Vijesti
Milić i Medojević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.12.2011. 14:59h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić poručio je danas da ostaje pri onome što je kazao nakon izbora na Žabljaku 2009. godine, i da stoji na raspolaganju tužilaštvu sa svim informacijama.Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević pozvao je u ponedjeljak Milića da dostavi državnom tužiocu ključne dokaze o vezama između Darka Šarića i ministra vanjskih poslova i evropskih integracija Milana Roćena, za koje tvrdi da ih posjeduje.Milić je novinarima u parlamentu kazao da ostaje pri onome što je kazao nakon izbora na Žabljaku u avgustu 2009. godine, i da bi najviše volio da te izjave „tumače oni koji su zaduženi od države da vode računa da niko u ovoj zemlji ne smije da bude iznad zakona“.„I da niko ko je na bilo kojoj državnoj funkciji ne bi smio, na bilo koji način, da bude u dodiru ni sa kim za koga postoji informacija da je jedan od lidera organizovanog kriminala, ili da je, ne daj bože, protiv njega pokrenut postupak pa je u bjekstvu“, kazao je on.

Milić tvrdi da je i tada rekao da sa svim informacijama stoji na raspolaganju državnim organima Crne Gore.

Tužilaštvo provjerava „neke druge navode, vezano za nečije veze“

„I to ne od kad je Medojević to rekao, nego od avgusta 2009. godine. Već sam kazao da imam vremena, da drugi ćute, niko se ne okreće na te informacije niti traži da tužilaštvo provjeri moje navode“, kazao je on.Prema njegovim riječima, tužilaštvo provjerava „neke druge navode, vezano za nečije veze“.

Lično ne vjerujem Ranki Čarapić„Zašto taj državni funkcioner ne traži da se provjere moji navodi“, upitao je Milić.Na pitanje novinara da li namjerava da informacije koje posjeduje preda vrhovnom državnom tužiocu, on ih je zamolio da „možda nekad uzmu u obzir ono što on progovori“.„Meni nije teško dva puta ponoviti, rekao sam to prije 24 sata. Ja nemam povjerenja personalno u vrhovnog državnog tužioca, ali instituciji tužioca stojim na raspolaganju za sve informacije koje imam da podijelim“, kazao je on.

Ja nemam povjerenja personalno u vrhovnog državnog tužioca, ali instituciji tužioca stojim na raspolaganju

Milić je rekao da je dio tih informacija proslijedio ambasadorima zemalja Evropske unije, odmah nakon izbora na Žabljaku. To što, kako je naveo, sad neko pokušava da bude aktuelan potenciranjem određenih stvari, to je način bavljenja politikom.„Ja sam ta pitanja pokrenuo ne zbog skupljanja političkih poena, nego zbog raščišćavanja svega što nas okružuje u Crnoj Gori. To što se potrefilo da sam pomenuo čovjeka koji je poslije pobjegao i nije bio ovdje i što se poklapaju neke stvari, to ostavljam ljudima koji odlučuju u ovoj zemlji“, rekao je Milić

Bonus video: