PLANIRAJU UREĐENJE, OBNOVU I OPREMANJE

Demokrate predstavile plan za gradski trg u Kolašinu

"Pametna klupa pruža mogućnost besplatnog punjenja mobilnih uređaja putem ugrađenih kablova, USB ulaza i bežičnih punjača. Osim toga, pametna klupa sakuplja podatke o količini ugljen-dioksida, nivou buke, vlažnosti vazduha, temperaturi i vazdušnom pritisku u okruženju"
5 komentar(a)
Kolašin, trg, Demokrate, model, Foto: Demokrate
Kolašin, trg, Demokrate, model, Foto: Demokrate
Ažurirano: 07.05.2018. 10:50h

Glavni gradski trg, Trg boraca, koji se nalazi u samom centru, nesumjivo je simbol grada Kolašina i oduvijek, baš na tom mjestu, oko donjeg i gornjeg gradskog trga, odvijao se društveni život Kolašina. I zato, Demokrate Kolašin smatraju da je potrebno da se cjelokupni trg dodatno uredi, obnovi i opremi, kako bi ga svi građani Kolašina, kako djeca, tako i stariji, rado posjećivali, saopšteno je iz te partije.

Oni su istakli da će na Gornjem gradskom trgu postaviti pametne klupe, koje će "dati novu vrijednost postojećem sadržaju". Pametne klupe, prema njihovim riječima, predstavljaju moderni, urbani mobilijar i poručuju da je riječ o ekološki prihvatljivom modelu jer se klupa napaja solarnom energijom.

"Pametna klupa pruža mogućnost besplatnog punjenja mobilnih uređaja putem ugrađenih kablova, USB ulaza i bežičnih punjača. Osim toga, pametna klupa sakuplja podatke o količini ugljen-dioksida, nivou buke, vlažnosti vazduha, temperaturi i vazdušnom pritisku u okruženju", kazali su iz Demokrata.

Na donjem gradskom trgu, na mjestima gdje za to postoji mogućnost, Demokrate planiraju adaptaciju parka za najmlađe i njegovo osvježavanje sadržajima za djecu, te ističu da će napraviti pješačke staze, postaviti pametne klupe i posaditi nisko i visoko rastinje.

"Demokrate će nakon 27.maja činiti sve za Kolašin, Kolašinke i Kolašince, jer ćemo raditi, kao što to činimo i u opštinama u kojima smo dio vlast, savjesno, odgovorno i domaćinski za ljepši Kolašin, i ljepši život građana. Iz tog razloga, dođi kući, jer imamo plan da za tebe i sve nas, od Kolašina napravimo moderan grad", zaključuje se u saopštenju te partije.