Tužilaštvo: Listing je napravljen u policiji

Tužilaštvo traži da policija otkrije ko je u taj listing unio neistinite podatke o telefonskoj komunikaciji Lukšića i Roćena sa Darkom Šarićem
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2011. 17:55h

Specijalni tužilac Đurđina Nina Ivanović saopštila je da je nesporno utvrđeno da nije bilo telefonskih komunikacija između premijera Igora Lukšića i ministra vanjskih poslova Milana Roćena sa Darkom Šarićem.

Do tog zaključka Tužilaštvo je došlo na osnovu dokaza koje im je dostavila Uprava policije, Telenor i Crnogorski Telekom.

"Tužilaštvo će u daljem toku postupka tražiti od policije da utvrdi identitet osobe u Upravi policije, koja je s obzirom na svoja službena ovlašćenja bila u posjedu formata listinga koji je sačinila Uprava policije, kao i identitet osobe koja je u taj listing unijela neistinite podatke o telefonskoj komunikaciji premijera Lukšića i ministra Roćena sa Darkom Šarićem", kazala je Ivanović na pres konferenciji.

Ona je rekla da će, nakon utvrđivanja ovih činjenica, Tužilaštvo odlučiti o odgovornosti autora teksta objavljenog u dnevnim novinama "Dan".

Opširnije o ovoj temi >>>

Galerija

Bonus video: