Crna Gora je bolja za ulaganja prije nego uđe u EU

Ocjenjujući da je Crna Gora od obnove nezavisnosti dosta toga učinila, ambasadorka je kazala da našu državu vidi na onom nivou kada su Emirati 1971. godine počeli sa napretkom
0 komentar(a)
al ulama, Foto: Boris Pejović
al ulama, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.12.2011. 08:01h

Bila Crna Gora članica Evropske unije i NATO saveza ili ne, Ujedinjenim Arapskim Emiratima će biti interesantno područje za investicije, što potvrđuje i dosadašnja dobra saradnja na ekonomskom planu, kazala je u razgovoru za “Vijesti” ambasadorka te zemlje u Podgorici Hasfa Al Ulama.

Ona je kazala da je za investicije iz njene države povoljna okolnost to što je Crna Gora blizu ulaska u EU i NATO.

“Mi imamo dobru saradnju sa NATO, jer integracije potvrđuju postojanje vladavine prava i svega što je bitno da bi neki investitor došao u Crnu Goru. Ja bih čak radije ulagala sada, dok još nijeste članica EU, jer to nosi neke druge promjene. U svakom slučaju, bili vi članica EU ili ne, prava ste opcija za naše investitcije”, rekla je Al Ulama.

Kao Emirati prije 40 godina

Uprkos dobroj saradnji Emirata sa NATO, Ul Alama je istakla da ona nije neko ko bi građanima Crne Gore trebalo da sugeriše na eventualne prednosti od članstva jer ta odluka pripada crnogorskoj Vladi i građanima.

“Ali dobro je imati debatu na tu temu i biti siguran u odluku. Mi nijesmo članica NATO saveza, ali u nekim segmentima blisko sarađujemo, naročito tokom operacija koje su bile u Libiji i Avganistanu”, kazala je Al Ulama.

Ocjenjujući da je Crna Gora od obnove nezavisnosti dosta toga učinila, ambasadorka je kazala da našu državu vidi na onom nivou kada su Emirati 1971. godine počeli sa napretkom.

“UAE su 1971. godine imali bruto društveni proizvod manji od dvije milijarde dolara, a sada je Crna Gora negdje na tom nivou i na putu na kojem smo mi bili u tom periodu. Dakle, sada ste na putu napretka i transformacija”, kazala je Al Ulama.

Bonus video: