SDP: Slobodni mediji najjača prijetnja autokratiji

"Dobili smo nezavisnost a izgubili Ustavnu državu. Progon profesionalnih i nezavisnih medija zato je glavna opsesija odnarođene vlasti. Dok se čuje slobodna riječ slobodnih medija autokratija ne može biti sigurna a građani pokorni"
56 pregleda 1 komentar(a)
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 03.05.2018. 09:19h

Tamo gdje se vlast boji slobodne riječi sama je priznala dubinu svoje krivice i štetnosti. Demokratija ne može biti stvarna ako građani ne dobijaju istinitu riječ o onome što rade oni koje su izabrali da im služe a ne da im otimaju i narodna dobra i slobodu da biraju. Koliko je jaka demokratija toliko je sigurna i jaka država, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije povodom Svjetskog Dana slobode medija.

"Crna Gora ne bi trajala da nije bilo vjere u pravdu i slobodu. U ovom vremenu Evropske unije ta istorijska država slobodara označena je zarobljenom državom u Strategiji Evropske Unije za Zapadni Balkan. Zarobljena je Crna Gora od onih koji su sve dobili, još više oteli a zakleli se da će da brane Ustav i slobodu građana Crne Gore", saopšteno je iz SDP.

Oni su istakli da slobodni mediji jesu najjača prijetnja autokratiji, a da "fabrike laži jezik kojim autokratija vlada" i dodaju da je istina za koju se svakog dana bore hrabri, profesionalni novinari, glavna snaga otpora beznađu i potpunom zarobljavanju naroda i države od domaće vlasti, po prvi put u njenoj istoriji.

"Dobili smo nezavisnost a izgubili Ustavnu državu. Progon profesionalnih i nezavisnih medija zato je glavna opsesija odnarođene vlasti. Dok se čuje slobodna riječ slobodnih medija autokratija ne može biti sigurna a građani pokorni", kazali su iz SDP.

"Poštovani slobodari – profesionalni i časni novinari i mediji Crne Gore, uzeli ste breme prve linije borbe za demokratsku državu. Pravo da u pobjedi slobodnih građana uzmete svoje parče istorije u Crnoj Gori slobodnih izbora okupljene oko obnove pravde i ekonomsko –socijalnog razvoja . To vrijeme mora doći i ako je naspram nas najstarija autorkratija na evropskom tlu. Neka vam vaš dan da još više vjere i odlučnosti da budete predvodnici oslobađanja “ zarobljene Crne Gore", zaključeno je u saopštenju SDP-a.

Bonus video: