Medojević: Lukšić treba da napravi veći otklon od Đukanovića

"Ovo je trenutak da se svi bavimo politikom, i studenti, i sindikalci i mediji, jer se radi o pitanju opstanka nacije i ove države", smatra Medojević
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.11.2011. 15:24h

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević ocijenio je da će "kartel oko Mila Đukanovića iskoristiti svu moć i uticaj u formalnom i neformalnom sektoru Crne Gore da zaustavi promjene i reforme i zaštiti svoje višemilionske poslove".

"Nas je više i mi smo motivisaniji, samo je pitanje da li ćemo se organizovati ili ćemo imati elementarnu građansku i, u ovom trenutku, istorijski važnu hrabrost", rekao je Medojević na konferenciji za novinare upriličenoj u holu Skupštine Crne Gore.

"Nemoguće je sprovesti mjere ekonomskog oporavka prema preporukama bilo kojeg nobelovca ukoliko imate predsjednika vladajuće partije koji ima privatni interes da se zadrži status kvo"

On smatra da je u Crnoj Gori neophodno napraviti otklon od vladajuće ideologije i Mila Đukanovića. "Nemoguće je sprovesti mjere ekonomskog oporavka prema preporukama bilo kojeg nobelovca ukoliko imate predsjednika vladajuće partije koji ima privatni interes da se zadrži status kvo.

Svi bankrotirani crnogorski tajkuni traže pomoć od države. Država im ne može pomoći bez nove pomoći poreskih obveznika, pritisaka na budžet i na socijalne strukture.

Lično mislim da se premijer Lukšić odavno razišao sa bivšim premijerom (Đukanovićem), a to se vidi i po stilu bavljenja politikom.

Mi sa njim imamo jednu normalnu komunikaciju, ali to nije dovoljno, jer mi nijesmo ovdje zbog lijepe komunikacije već da bi donosili političke odluke koje znače prosperitet naroda", istakao je Medojević.

Medojević: Voljni smo da pravimo crnogorski "DOS"

Na pitanje, da li u PZP-u razmišljaju o bojkotu i izlasku na ulice u skoroj budućnosti, Medojević je odgovorio "da nažalost u Crnoj Gori sada ne postoji ni minimum elemenata da bi mogli razmišljati o događajima koji su se u Srbiji desili 5. oktobra".

"Ipak, sa sve više različitih nepovezanih adresa čuje se ta ideja što je dobro. Nažalost, u Crnoj Gori još postoji niz segmenata društva koji još nijesu načisto je li u Crnoj Gori dobro, da li je potrebna korekcija sistema ili je potrebna njegova radikalna promjena", dodao je lider PZP-a.

On je istakao da u ovom trenutku u Crnoj Gori niko "nema pravo da se ne bavi politikom".

Nažalost, u CG još postoji niz segmenata društva koji još nijesu načisto je li u CG dobro, da li je potrebna korekcija sistema ili njegova radikalna promjena"

"Ovo je trenutak da se svi bavimo politikom, i studenti, i sindikalci i mediji, jer se radi o pitanju opstanka nacije i ove države. Zato smatramo da svako ko želi da se odupre ovom mafijaškom i korumpiranom režimu kuca na otvorena vrata.

Spremni smo da razgovaramo i o vladi nacionalnog spasa i o bojkotu parlamenta i o pravljenju velike koalicije kao što je bio DOS. Zato, svi ljudi koji žele promjene, što bi rekli moji Pljevljaci - bujrum!

Naravno, to se ne odnosi na Mila Đukanovića, Ranka Krivokapića i ljude iz crnogorskog podzemlja, već na pošteni i dobronamjerni dio Crne Gore", zaključio je Medojević.

Galerija

Bonus video: