Krivokapić uputio telegram saučešća porodici Marković

"Imao sam više puta priliku da blisko sarađujem sa gospodinom Markovićem, a posljednji put smo se sreli prilikom moje nedavne posjete Bosni i Hercegovini"
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.11.2011. 16:14h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić povodom smrti Anta Markovića, nekadašnjeg predsjednika Saveznog izvršnog vijeća SFRJ i predsjednika Savez reformskih snaga Jugoslavije, uputio je njegovoj porodici telegram saučešća.

"Veoma me potresla vijest o smrti posljednjeg premijera SFRJ i predsjednika Savez reformskih snaga Jugoslavije Anta Markovića koju sam primio danas u Njujorku. Imao sam više puta priliku da blisko sarađujem sa gospodinom Markovićem, a posljednji put smo se sreli prilikom moje nedavne posjete Bosni i Hercegovini i dugo smo razgovarali. U Crnoj Gori ćemo pamtiti njegov ambiciozan program ekonomskih reformi krajem 80-tih i veliku borbu da očuva našu tadašnju zajedničku domovinu. Pamtićemo i Savez reformskih snaga Jugoslavije koji se zalagao za evolutivnu reformu cjelokupnog društvenog i državnog uređenja SFRJ. Ipak, sve to napredno i progesivno početkom 90-tih, nije uspjelo da spriječi nacionalizme koji su doveli do sukoba i raspada naše zemlje. Neka je vječna slava i hvala prijatelju i reformatoru Antu Markoviću", navodi se u telegramu Krivokapića.

Marković je umro u nedjelju veče u 87. godini.

Bonus video: