Bečić: Smišljena akcija dijela DF i DPS da se nanese šteta Demokratama pred izbore

"Demokrate imaju saznanje da organizovana kriminalna grupa za prevare, radi na montaži video zapisa seksualne konotacije kako bi monstruoznim montažama u stilu klasičnih prevaranata pokušali da diskredituju najbliže saradnike predsjednika Demokrata"
55 pregleda 136 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 22.04.2018. 09:50h

Specijalnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću sam 29. aprila 2017. podnio krivičnu prijavu protiv NN lica zbog počinjenih krivičnih djela iz Glave dvadeset šest Krivičnog zakonika Crne Gore "Krivična djela protiv izbornih prava", kao i drugih krivičnih djela iz ovog Zakonika, saopštio je danas predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

"Tada je građanima Herceg Novog, na kućnu adresu, od strane anonimnog pošiljaoca, dostavljeno pismo monstruozne sadržine, koje je obilovalo najprljavijim i najpodlijim neistinama na račun Demokratske Crne Gore. Tim pismom NN lice/lica izvršilo je više krivičnih djela s osnovnim ciljem da se na protivpravan – kriminalan način utiče na birače u Herceg Novom da na izborima 7. maja 2017. godine ne glasaju za izbornu listu Demokratske Crne Gore. 3. maja 2017. godine, Specijalnom državnom tužiocu, dostavio sam dopunu navedene krivične prijave i ukazao na neophodnost hitnog postupanja nadležnog tužilaštva iz više razloga. Prvo, kako bi se preduprijedilo dalje širenje neistinitih kvalifikacija na račun Demokratske Crne Gore. Drugo, kako bi bio spriječen neko drugi da mu na um padne da vrši slična djela prema bilo kome, i stvara zabrinutost kod dobrog dijela porodica u Crnoj Gori. I treće, kako bi se konačno pokazalo da u Crnoj Gori postoji bar malo vladavine prava i da pravda nije selektivna", istakao je Bečić u pismu.

On je dodao da je tim pismom, pozvao specijalnog državnog tužioca da što prije postupi po navedenoj krivičnoj prijavi i njenoj dopuni.

"Jer ako se ovakve stvari dopuste u 21. vijeku, u zemlji kandidatu za članstvo u EU, zamislite šta sve možemo sjutra očekivati. Ako se nalogodavci poziva na linč hitno ne pronađu, a počinioci ne privedu pravdi, onda sve može biti dozvoljeno. Međutim, istraga o ovom predmetu do danas nije okončana, a počinioci i nalogodavci ovog krivičnog djela nisu pronađeni. Ali su zato monstruozni napadi i podmetanja prema Demokratskoj Crnoj Gori, u susret bilo kojim izborima nastavljeni nesmanjenim intenzitetom. Sve ovo nastavilo se monstruonzom, udbaškom i političkom podmetačinom da je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić plagirao svoj magistarski rad. Tu tvrdnju, na održanoj pres konferenciji 20. aprila 2018. godine iznio je aktivista Demokratskog fronta (DF), izvršni direktor nevladinog udruženja, "Centar za akademski integritet", prezentirajući lažno istraživanje, u čijoj izradi je učestvovao i Feđa Pavlović, menadžer kampanje DF", poručio je Bečić.

Po njegovim riječima, više je nego jasno da se radi o smišljenoj akciji u dijelu DF i DPS-a, kako bi Demokratskoj Crnoj Gori bila nasnesena politička šteta u susret predstojećim izborima u Podgorici i u još 11 opština.

"Demokrate imaju saznanje da ova organizovana kriminalna grupa za prevare, radi na montaži video zapisa seksualne konotacije kako bi monstruoznim montažama u stilu klasičnih prevaranata pokušali da diskredituju najbliže saradnike predsjednika Demokrata. Sve ovo je samo nastavak kampanje iz Herceg Novog, gdje su očigledno isti nalogodavci, takođe mjesec dana pred izbore, poslali pismo monstruozne neistinite i uvredljive sadržine i dijelili građanima Herceg Novog, a da tužilaštvo ni do danas nije okončalo istragu u ovom predmetu", napisao je Bečić.

On je pozvao Stankovića da preduzme neophodne mjere i radnje, kao bi nadležno tužilaštvo konačno okančalo istražni postupak po podnesenoj krivičnoj prijavi br. 01/319 od 29. aprila 2017. godine, i time preventivno djeluje prema mogućim počiniocima sličnih krivičnih djela.

"Čiji je jedini cilj da na protivpravan – kriminalan način utiču na izbornu volju građana u susret predstojećim lokalnim izborima u Crnoj Gori, a na štetu Demokratske Crne Gore kao najjače opozicione partije u Crnoj Gori. Tužilaštvo u jednoj državi i postoji, da u saradnji sa policijom, spriječi vršenje ovakvih učestalih društveno neprihvatljivih i štetnih pojava, pronađe počinioce i pokrene postupak njihove krivično pravne odgovornosti. U protivnom, sve više postajemo društvo u kojem, zarad interesa partija na vlasti, pojedincima može biti sve dozvoljeno", zaključio je Bečić u pismu.

Bonus video: